Online middagpauzediensten Bovenkerk op donderdag

Online middagpauzediensten Bovenkerk op donderdag

Kerk, Nieuws 0 Comment

Kerken in Kampen organiseert internetdiensten tijdens vakantieperiode

In de maand juli wordt er iedere donderdag om 12u00 een middagpauzedienst gevierd in de Bovenkerk die virtueel bijgewoond kan worden. Door de coronasluiting is de kerk niet toegankelijk voor bezoekers. De diensten zijn te volgen via het YouTubekanaal ‘KampenBovenkerk’. Elke week is er een andere Kamper voorganger en Gerwin van der Plaats is de vaste organist.

Traditie
Tijdens de Kamper Ui(t)dagen, die tienduizenden mensen jaarlijks naar Kampen trekken, is het een traditie om in de Bovenkerk een middagpauzedienst te vieren voor inwoners en bezoekers van de stad die dan in de monumentale eeuwenoude Bovenkerk een moment van rust en bezinning vinden.
De coronamaatregelen hebben de Kamper Ui(t)dagen afgeblazen en de Bovenkerk gesloten voor bezoek. De middagpauzediensten in juli vinden echter voortgang op internet. Alle diensten zijn elke donderdag vanaf twaalf uur te volgen via YouTube op het kanaal KampenBovenkerk.

Sprekers
De organisatie is in handen van Kerken in Kampen (KiK) en de voorgangers komen uit de bij KiK aangesloten kerken:
• 9 juli: Jeroen Kanis (voorzitter KIK)
• 16 juli: ds. Bram Beute (Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt)
• 23 juli: ds. Johannes van Beveren (Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt)
• 30 juli: ds. Frank Bruintjes (Nederlands Gereformeerde Kerk)
De agenda voor de maand augustus volgt nog. Binnenkort wordt duidelijk of die diensten weer toegankelijk zijn voor bezoekers of ook alleen online worden uitgezonden.

Een door coronamaatregelen verlaten Kamper Bovenkerk.

Organisatie
Het programma bestaat uit een Bijbellezing, overdenking, gebeden en orgelmuziek in het koor van de kerk.
KiK komt voort uit de Beraadsgroep van Kerken, een samenwerkingsverband van zo’n twaalf Kamper kerken. Ze organiseert jaarlijks diverse gezamenlijke diensten en bijeenkomsten. Tevens ontmoeten vertegenwoordigers van alle kerken elkaar jaarlijks op een voorgangersontbijt. Kerken die zich willen aansluiten zijn van harte welkom. Zoals ook iedereen in de vakantieperiode van harte welkom is bij de middagpauzediensten zij het virtueel.

Zie ook:
Dissolving Views gepresenteerd in Bovenkerk (3D video)
EO maakt TV-opnames ‘Nederland Zingt’ in Bovenkerk

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x