Middagpauzediensten gedurende zomermaanden in de Bovenkerk

Middagpauzediensten gedurende zomermaanden in de Bovenkerk

Kerk, Nieuws 0 Comment

Iedere donderdag een meditatief moment voor Kamper bezoekers en inwoners

In maand juni zijn de middagpauzediensten in de Bovenkerk weer opgestart. Tot en met september zijn van half één tot één uur in het koor van de kerk, dat een eigen orgel heeft, bezoekers en inwoners welkom voor een korte gebedsbijeenkomst. Zoals iedere woensdagmorgen bij het ochtendgebed.

Rustpunt
De inmiddels traditionele middagpauzediensten zijn ooit in het leven geroepen voor bezoekers van de Kamper Ui(t)dagen (zie onderaan) als rustpunt tijdens dat grote evenement. Centraal in de middagpauzedienst staan samen zingen, bidden, lezen en overdenken. Iedereen mag in- en uitlopen zoals het hem of haar past.
De diensten worden elke donderdag van 12u30 tot omstreeks 13u00 gehouden in het koor van de Bovenkerk en worden afwisselend geleid door iemand uit een groep van vijftien predikanten en voorgangers uit Kampen en IJsselmuiden. Op het orgel spelen onder andere Harry Hamer, Arjan Hubach en Gerwin van der Plaats.

Ochtendgebed
Een kleiner aantal wisselende voorgangers uit die groep en organisten leidt iedere woensdagochtend het ochtendgebed. Van 8u30 tot omstreeks 9u00 is dan iedereen welkom in het koor van de Bovenkerk om de dag samen te beginnen met zang, gebed, lezing en overdenking.
Dit initiatief startte kort voor de coronaperiode vanuit de pastoraatgroep, die vanuit de Bovenkerk gestart, maar niet gebonden aan, is (zie onderaan). Ondanks de onttrekking van de Bovenkerk aan de eredienst en de mogelijkheid tot het organiseren van ’wereldse’ evenementen, blijft zo het voor Kampen zo beeldbepalende monument haar kerkelijke wortels trouw.

Ochtendgebed in de Bovenkerk op woensdag van 8u30 tot 9u00.

Zie ook:
Kamper Ui(t)dagen van start met hijsen koe (2018)
Stadspastoraat in oprichting (De Brug)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x