Toegewezen Regio Deal voor Regio Zwolle beklonken

Toegewezen Regio Deal voor Regio Zwolle beklonken

Nieuws, Regionaal, Video, Zakelijk 0 Comment

Rijk draagt miljoenen bij aan regionaal investeringsprogramma

De Regio Deal die in februari toegewezen werd aan Regio Zwolle, is aangeboden aan de Tweede Kamer. Vanuit het ministerie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit stelt het Rijk €22,5 miljoen beschikbaar. Regio Zwolle investeert tenminste hetzelfde bedrag om bij te dragen aan een sociaal sterke, een circulaire en een innovatieve klimaatbestendige regio.

Mijlpaal
Als burgemeester van de grootste plaats in de regio, reageert regiovoorzitter Peter Snijders verheugd: „De Regio Deal voor Regio Zwolle is rond! Dat is een ongelooflijke mooie mijlpaal in ons nog jonge bestaan als regio. De komende jaren gaan duizenden ondernemers en 780.000 inwoners heel direct en zichtbaar de effecten merken van deze investering in de samenleving.”
Vanuit een langjarige samenwerking tussen Rijk en regio wil het Rijk de regionale economie versterken alsmede de innovatie, werkgelegenheid en leefbaarheid van de regio.
De dubbele miljoeneninvestering geeft een solide basis voor de Regio Deal en het bedrag wordt de komende jaren naar verwachting nog vermeerderd met investeringen door, en bijdragen van, gemeenten, provincies, bedrijfsleven en onderwijsinstellingen.

Investering
Regio Zwolle gaat aan de slag met het grootste investeringsprogramma ooit voor de regio. De komende drie jaar investeren Rijk en Regio Zwolle gezamenlijk in meerdere programma’s en projecten die bijdragen aan het versterken van de brede welvaart: economische groei en persoonlijk welbevinden.
Nu de handtekeningen zijn gezet, starten in het najaar de eerste projecten. Bert Boerman, gedeputeerde provincie Overijssel, is één van de betrokkenen die aan het woord komt in onderstaande videoboodschap, naast onder andere Theo Rietkerk, bestuursvoorzitter van de Landstede Groep.
Volgens Boerman ”plukt de hele regio hier de vruchten van”. Hij is blij met de afgesproken langlopende overeenkomst: „We kunnen met de Regio Deal knelpunten binnen onze regio sneller oppakken en kansen verzilveren. Hiermee tillen we de samenwerking in de Regio Zwolle naar een nieuw niveau.”

Peter Snijders en Bert Boerman ondertekenen de Regio Deal voor Regio Zwolle.

Uitvoering
Hoewel de toezegging van het kabinet al voor de coronacrisis is gedaan, is de uitvoering van de Regio Deal nu nog belangrijker gezien de impact van die crisis. Volgens Trudy Huisman, voorzitter Economic Board Regio Zwolle, wordt er onder meer geïnvesteerd in een wendbare en weerbare arbeidsmarkt en digitalisering en circulariteit van het MKB.
Opgeteld bij de versterking van de recreatieve sector in balans met de omgeving, komen we straks sterker uit de crisis, aldus Huisman. Verder zet de Regio Deal Regio Zwolle in op het opvangen van klimaateffecten en het versterken van de samenwerking in de regio.

Erkenning
Naast het ministerie van Carola Schouten hebben de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Economische Zaken en Klimaat, Infrastructuur en Waterstaat, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Sociale Zaken en Werkgelegenheid de Regio Deal ondertekend.
Snijders is trots op het gezamenlijk bereikte resultaat van de 22 gemeenten en 4 provincies plus de waterschappen, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven binnen Regio Zwolle. Volgens Snijders betekent deze Regio Deal ”een erkenning van het Rijk voor de opgaven in Regio Zwolle én voor onze regionale aanpak. Opnieuw laat Regio Zwolle zich van haar sterkste kant zien.”

Zie ook:
Regio Deal van 22,5 miljoen voor Regio Zwolle
Ontwikkelfonds Regio Zwolle
Bundeling steun aan bedrijven

In onderstaande videoboodschap steken de leden van de Stuurgroep Regio Deal Regio Zwolle hun trots en vertrouwen op én in de Regio Deal niet onder stoelen en banken.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x