Schade tijdens nieuwjaarswisseling neemt af

Schade tijdens nieuwjaarswisseling neemt af

Gemeente, Nieuws 0 Comment

Schuttersgilde bedankt alle betrokkenen tijdens raadsvergadering

Op de eerste gemeenteraadsvergadering van dit jaar werd een eerste balans van de jaarwisseling opgemaakt. ’s Middags had de gemeente de schade in de openbare ruimte bekend gemaakt. Daarin is een dalende lijn zichtbaar. Alle geconstateerde schade bevond zich buiten de plaatsen waar met melkbussen werd geschoten. Het recent opgerichte carbidschuttersgilde kreeg tijdens de vergadering een moment om iedereen te bedanken en enkele betrokkenen in het bijzonder te eren.

Schadeherstelkosten
De balans van de schade in de openbare ruimte tijdens de afgelopen jaarwisseling is opgemaakt, laat de gemeente weten. Het totaalbedrag bedraagt €10.702,89 waar het vorig jaar €17.952,93 bedroeg. Officieel zijn het voor dit jaar de voorlopige herstelkosten waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen schade aan openbaar groen (€1.000), afvalbakken (€4.790), verkeersborden (€1.041,85) en speeltoestellen (€3.871,04).
Ten opzichte van zo’n tien jaar geleden is de dalende lijn nog veel sterker. Burgemeester Koelewijn zei op de evaluatiebijeenkomst in Brunnepe dat de schade in een verder verleden duizenden tot tienduizenden hoger lag. Kenmerkend is ook, vertelde hij, dat in Kampen, waar carbidschieten een populaire en gedoogde traditie is, de schade veroorzaakt door vuurwerk aanzienlijk lager is dan in ’carbidvrije’ gemeentes.

Door vuurwerk opgeblazen afvalbakken is een veelvoorkomende schade tijdens de jaarwisseling.

Carbiddecoraties
Voor de pauze van de gemeenteraadsvergadering kwam een delegatie van het Schuttersgilde Kampen de raadszaal binnen. Half januari is de Stichting Carbidschutters Kampen officieel opgericht (zie onderaan) maar al vele maanden eerder is de kiem gelegd. De voorzitter van de stichting, Richard Bottenberg, roemde in een korte toespraak voor de raadsleden de samenwerking in die ”periode van maanden waarin interactie tussen burgers en politiek concreet en constructief was”.
Een speciaal ontworpen melkbus met het prachtige logo van het Schuttersgilde werd overhandigd aan de gemeenteraad. Tweede raadsvoorzitter Janita Tabak nam de bus in ontvangst van Lars Hanekamp. Op de foto hieronder staat Richard Bottenberg achter het spreekgestoelte en op de achtergrond staat Heino Hanekamp. Hij spelde vervolgens GBK-raadslid Suat Azer een decoratie op de revers, een melbusspeldje, als dank voor zijn bemiddeling voor en achter de schermen. Op de website van het Schuttersgilde spreekt Isaak Ismail over een ”feest van de democratie”.

Tweede raadsvoorzitter Janita Tabak neemt de melkbus van het Schuttersgilde in ontvangst.

Zie ook:
Evaluatie jaarwisseling en oprichting Schuttersgilde (video)
Hulpdiensten beleven geen bijzondere jaarwisseling

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x