Tweedehands als nieuw bij Waypoint (video)

Tweedehands als nieuw bij Waypoint (video)

Nieuws, Video 0 Comment

Jaarlijkse modeshow in Oudestraat toont kwaliteit en stijl


Met een heuse modeshow toont Waypoint aan dat tweedehands kleding niet onder hoeft te doen voor nieuwe kleding. De kledingwinkel in het hart van Kampen ondersteunt het jongerenwerk van Waypoint aan de Boven Nieuwstraat waar jongeren met verslavingsproblemen terecht kunnen bij inloopcentrum The Cape. De modeshow kwam tot stand in samenwerking met de Magische Schaar en Renew Skincare, beide aan de Broederstraat gevestigd.

Edina was één van de modellen op de modeshow van Waypoint.

Niet op een Kamper Ui(t)dag, zoals de gemeente graag had gezien, maar op een zelf verkozen dag als afgelopen vrijdag, organiseerde verslavingszorginstantie Waypoint voor het tweede jaar haar modeshow. Gewoon voor haar winkel tegenover het oude stadhuis waarmee de Oudestraat even promoveerde tot promenade. Er werden vier shows gelopen waarin telkens andere kleding werd getoond. Wethouder Meijering opende de eerste show en onderstreepte daarmee het belang dat hij hecht aan de preventiezorg die Waypoint aanbiedt als onderdeel van de Stichting ’Tot Heil des Volks’.

Voor alle leeftijden werd kleding getoond tijdens de modeshow van Waypoint.

Vele handen maken licht werk
Geert Meijering sprak een kort openingswoordje waarna hij de modellen op de rode loper aanmoedigde en bewonderde. De vrijgezellen onder het publiek raadde hij aan op te letten want hij had achter de schermen enkele mooie bruidjes gezien. En inderdaad kwam er bruidskleding voorbij naast mooie avondjurken of zomerkleding voor dames maar ook stoere trainingspakken en een chique jacquet voor de mannen. De 23 modellen, in alle leeftijden en allen op één of andere manier bekend met Waypoint, liepen elke show twee kledingstukken waarmee het grote assortiment werd gedemonstreerd. Fati Hafthghanegi-Stil leidde de show en had geholpen bij de kleding. In haar winkel ‘de Magische Schaar’ verzorgt zij maatkleding en neemt zij allerlei kledingreparaties ter hand. Voor deze show had Fati Stil zelfs een galajurk helemaal zelf gemaakt. Al eerder bewees ze haar kunsten bij het hergebruik van actiebanners van werkgroep Zwartendijk. Ook werd er voor de modeshow samengewerkt met ‘Renew Skincare’ dat sinds een paar maanden gevestigd is aan de Broederstraat en gespecialiseerd is in epileren en huidverzorging. Als styliste zorgde ‘Renew Skincare’ ervoor dat de modellen er piekfijn uit zagen.

Jong en oud liepen samen over de rode loper tijdens de modeshow van Waypoint.

Zorg op christelijke grondslag voor iedereen
Jan Hakvoort stond aan de knoppen van het geluid en keek toe of alles goed ging. Zeven jaar geleden stond hij aan de start van Waypoint Kampen als onderdeel van ‘Tot Heil des Volks’. Deze stichting werd in 1855 opgericht door Jan de Liefde en is nog altijd actief met enerzijds evangelisatie en anderzijds praktische hulpverlening. Naast Jan Hakvoort heeft sinds een jaar of twee Harm Vink de leiding over Waypoint Kampen. Hij vertelt welk een bijzondere plaats Waypoint inneemt in de Kamper samenleving en hoe mensen van ver buiten Kampen soms Waypoint Kampen weten te vinden. In januari kende wethouder Spaan voor de komende jaren een structurele subsidie toe aan Waypoint, waarmee niet elke jaar opnieuw de aanvraagprocedure doorlopen hoeft te worden. Zijn collega Meijering toonde zich enthousiast na afloop van de eerste ronde van de modeshow: ”Het was een zeer gevarieerde show met mensen van verschillende leeftijden en verschillende figuren. De tweedehands kleding was van verrassende kwaliteit en nauwelijks te onderscheiden van nieuw.”

Zoals een Nederland lied ooit bezong, lopen de modellen heen en weer.

In onderstaand filmpje licht Jan Hakvoort de missie van Waypoint toe en komen ook jongeren aan het woord.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x