Uit drie genomineerden wint Stichting Moeke Vrijwilligersprijs 2019

Uit drie genomineerden wint Stichting Moeke Vrijwilligersprijs 2019

Kamper Kracht, Nieuws 0 Comment

Voor Erik Sluiter en Stichting Ont-moet rest ’slechts’ waardering

Uit de lastige opgave voor de jury om een winnaar aan te wijzen uit alle aanmeldingen, is Stichting Moeke als winnaar uit de bus gerold. In bijzijn van de vrijwilligers van alle drie genomineerden, maakte de juryvoorzitter woensdag de uitslag bekend. Stichting Moeke kookt voor gezinnen die tijdelijk daarmee in de knel zitten.

Opgave
Met 35 aanmeldingen waren er dit jaar meer vrijwilligers, individueel of groepsgewijs, opgegeven dan in voorgaande jaren. Dat stelde de jury voor een lastige opgave, zo vertelde juryvoorzitter Jan Peter van der Sluis. Tijdens de uitreiking in de raadszaal op woensdag 11 maart maakte hij onderscheid in aanmelding van individuele vrijwilligers (19) en voorgedragen vrijwilligersinitiatieven door groepen (7) of organisaties (9).
De jury bestond naast wethouder Van der Sluis uit notaris Tjeenk Willink, ondernemer Hendriks en mw. Kok van Stichting Philadelphia. Voor toekenning van de Vrijwilligersprijs wordt gekeken naar de maatschappelijke functie, creativiteit en het uitdragen van een voorbeeldfunctie.
Na rijp beraad werd Stichting Moeke aangewezen om dit jaar de bokaal te mogen ontvangen als waardering voor hu activiteiten. De kleine organisatie aan de Noordweg (zie onderaan) verzorgt maaltijden tegen kostprijs voor gezinnen die daartoe door omstandigheden even niet in staat zijn om te koken.

De vrijwilligers van Stichting Moeke.

Waardering
Voor de andere twee genomineerden bleef het bij grote waardering middels een bos bloemen en de nominatie. Individueel betrof dat Erik Sluiter, die zich al elf jaar op vele fronten inzet voor Stichting Jeugdtheater Ventura Kerst in Oud Kampen (zie onderaan). Van der Sluis vertelde dat Sluiter voor zijn vrijwilligerswerk zelfs naar Kampen is verhuisd.
De andere genomineerde is de jonge Stichting Ont-moet die laagdrempelige inloopochtenden verzorgt voor alle lagen van de bevolking en met name zij die in de verdrukking zitten (zie onderaan). Voor alle genomineerden sprak de juryvoorzitter zijn grote waardering uit. Hij suggereerde om volgend jaar wellicht een prijs per categorie in te stellen.
De Vrijwilligersprijs wordt sinds 1993 uitgereikt door Welzijn Kampen, dat tegenwoordig valt onder WijZ Kampen. De prijs bestaat uit een wisseltrofee, ontworpen door Evert van Rongen, en een door gemeente Kampen beschikbaar gesteld geldbedrag van 500 euro. De wisseltrofee blijft een jaar in bezit en daarna krijgt de winnaars als herinnering een door Dick Vos gemaakte foto van de trofee.

De wisselbokaal die behoort bij de Vrijwilligersprijs.

Zie ook:
Stichting Moeke krijgt kookplaat (2016)
Aandacht voor ”zijn wie je bent” bij Ont-moet (2019)
Kerst in Oud Kampen 2019

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x