Molenbrug weer open maar N50 twee weken dicht

Molenbrug weer open maar N50 twee weken dicht

Nieuws, Regionaal 0 Comment

Aannemer voert wegwerkzaamheden tijdens Dodenherdenking stil uit

De Molenbrug (N764) gaat dinsdagavond 2 mei weer open na ruim twee weken afgesloten te zijn geweest. De volgende morgen gaat de N50 voor twee weken periodiek dicht tussen de afslagen Kampen en Kampen Zuid. Er wordt fysieke rijbaanscheiding en bermverharding aangebracht. Het verkeer wordt tijdens de betreffende zes nachten en twee weekenden grootschalig omgeleid. Het wordt een puzzel om Kampen dan te bereiken.

Molenbrugopleggingen
De afgelopen twee weken zijn drie opleggingen (punten waar de brug op een pijler rust) van de Molenbrug vervangen. Daarvoor was de Molenbrug afgelopen tijd vaker afgesloten. Er zijn meer onderdelen aan vervanging of revisie toe, bleek uit inspectie vorig jaar, maar dat wordt later in het reguliere onderhoud meegenomen.
Hulpdiensten, fietsers en voetgangers konden wel gebruik blijven maken van de overspanning in de Mr. J.L.M. Niersallee oftewel N764. De argeloze automobilist richting Wilsum werd vanuit Kampen naar de N50 en A28 geleid om vervolgens via Stadshagen en ’s-Heerenbroek terug te keren. Eenzelfde grote omleidingen zijn er nu uitgezet om Kampen te bereiken.

Rijbaanscheiding
Veiligheid gaat voor alles en staat voor de N50 bij Kampen al jaren ter discussie. Geldgebrek en stikstofoverschot vertragen doorlopend de ombouwplannen tot snelweg. Om tegemoet te komen aan de negatieve publieke opinie worden de automobilisten nu opgesloten op hun rijbaan. Zoals bij knooppunt Zalkerbroek al het geval is (en al meerdere ongelukken zijn gebeurd), zo wordt nu tussen Kampen en Kampen Zuid rijbaanscheiding aangebracht.
Tevens wordt er bermverharding aangebracht zodat men misschien nog de berm in kan bij ongelukken of voor hulpdiensten. Als eerste maatregel werd vorig jaar de snelheid op dit traject verlaagd van 100km/u naar 80km/u. Intussen woedt in de publieke opinie de discussie of de eerste oorzaak van ongelukken bij de mens ligt of bij de weginrichting.

De oprit naar de N50 bij afslag Kampen.

Omleidingen
De werkzaamheden aan de N50 worden ’s nachts en ’s weekends uitgevoerd om waar mogelijk verkeershinder en onveilige situaties op werkdagen te voorkomen. Vanaf Hattemerbroek wordt doorgaand verkeer via de N331 (Hasselt) en de N764 (’s-Heerenbroek) naar Kampen geleid. Vanuit Emmeloord loopt de route via de A6 (Lelystad) en de N307 (Dronten). Verkeer vanuit Kampen kan de stad wel via de N50 verlaten. Rijkswaterstaat heeft samen met gemeente Kampen en provincie Overijssel gekozen voor deze afsluitingen.
Donderdagavond wordt er vanaf 19u00 geluidsarm gewerkt in verband met Dodenherdenking. De werklieden krijgen om 20u00 de gelegenheid om twee minuten stilte te houden.

Zie ook:
Inspecties en onderhoud aan Molenbrug duren voort (2022)
Nieuwe wegmarkering om attentiewaarde te verhogen (2021)
Verkeersongevallen eisen één dodelijk slachtoffer (2019)
Werkweek begint met twee ongevallen (2017)
Tweede Kamer vraagt minister om snellere aanpak (2017)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x