MoveDigi helpt ondernemers met digitalisering

MoveDigi helpt ondernemers met digitalisering

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Digitale werkplaats Regio Zwolle ondersteunt MKB met studenten

Vanuit Regio Zwolle start een samenwerking waarbij zo’n zevenhonderdvijftig studenten van Windesheim, Deltion en Landstede de komende drie jaar ondernemers in Regio Zwolle helpen met digitalisering. Het gaat daarbij om e-commerce, data-analyse en automatisering van bedrijfsprocessen. Studenten van diverse disciplines krijgen hierin een rol en docenten zorgen voor de begeleiding.

Doelgroep
MoveDigi richt zich op bedrijven in Regio Zwolle die minimaal vijf jaar bestaan, twee tot vijftig werknemers hebben en actief zijn in de sectoren retail, logistiek of maakindustrie. Deze mkb’ers worden geholpen beter en sneller te digitaliseren door studenten uit diverse disciplines zoals ICT, bedrijfskunde, economie en e-commerce.
MoveDigi wil ook de aansluiting tussen het bedrijfsleven en het onderwijs versterken. Volgens Ynte van der Meer laat de coronacrisis zien dat ”digitale oplossingen de wereld draaiende houden”. “Veel kleinere ondernemers vinden dit lastig,” aldus de projectleider MoveDigi en adviseur Kennispoort Regio Zwolle, “omdat ze over onvoldoende kennis, middelen en vaardigheden beschikken”. Ze hoopt met de unieke samenwerking veel zelfstandig ondernemers te bereiken.

Samenwerking
Hogeschool Windesheim heeft bij de Rijksdienst voor Ondernemen (RVO) een plan ingediend om in Regio Zwolle een digitale werkplaats te starten. RVO heeft het plan goedgekeurd en verstrekt subsidie. Daarnaast betalen Provincie Overijssel en de 22 gemeentes van Regio Zwolle mee aan de uitvoering van de digitale werkplaats.
MoveDigi is een samenwerking tussen hogeschool Windesheim, Deltion College, Landstede mbo, Topcentrum E-commerce, Oost NL, Rabobank en Kennispoort Regio Zwolle. “In MoveDigi bundelen we talent en kennis om het bedrijfsleven te versterken,” vertelt de voorzitter van MKB Nederland Regio Zwolle. “Andersom krijgt het onderwijs meer inzicht in welke behoefte ondernemers hebben op het gebied van bijvoorbeeld digitalisering.”

Foto ter illustratie.

Werkplaats
MoveDigi prijst zichzelf aan als digitale werkplaats voor digitaliseringsvraagstukken binnen Regio Zwolle. Volgens de bijbehorende website profiteert de regionale arbeidsmarkt van de digi-brains en de verschillende digi-skills van de ”vooruitstrevende mbo- en hbo-studenten”. Dit jaar kunnen bedrijven kosteloos een opdracht indienen. Vanaf volgend jaar wordt er een vast bedrag van €500 gerekend.
Jelle Weever vat het nieuwe initiatief MoveDigi samen als ”een win-winsituatie in het belang voor een blijvend sterke regio.”

Eerder nieuws van Regio Zwolle:
Regio Deal van 22,5 miljoen beklonken
Ontwikkelfonds Regio Zwolle
Bundeling steun aan bedrijven

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x