Mentale booster bij Stedelijk Museum Kampen met pilateslessen (video)

Mentale booster bij Stedelijk Museum Kampen met pilateslessen (video)

Kunst & Cultuur, Nieuws, Politiek, Video 0 Comment

Theater- en cultuursector protesteren woensdag 19 januari tegen voortdurende coronasluiting

In navolging van de landelijke actiedag van de horecasector, afgelopen zaterdag, laten theaters en culturele instellingen woensdag van zich horen. Om de aanhoudende opgelegde sluiting te omzeilen, organiseren ze alternatieve activiteiten die in het huidige coronaregime wel toegestaan zijn. In de met Nouveau Deco aangeklede zalen van het Stedelijk Museum geeft Pilatesdocent Harmke lessen om de fysieke en mentale conditie een booster te geven.

Museum Gym
Musea in het hele land worden woensdag 19 januari een sportlocatie. Die mogen sinds de laatste versoepelingen wel weer open in tegenstelling tot de cultuursector. Met tal van maatregelen heeft die echter ook bewezen coronaverantwoord te kunnen opereren. Demonstratief gooien ze de deuren open als sportlocatie. Van een bootcamp in Slot Loevestein tot zumba en yoga in het Limburgs Museum (zie onderaan).
In Stedelijk Museum Kampen geeft Harmke, docent bij Argendos, tussen half twee en drie uur pilateslessen in zalen van Nouveau Deco met patronen van Christie van der Haak. Pilates is een groepsles waarin specifieke oefeningen erop zijn gericht kracht, flexibiliteit, evenwicht en coördinatie te versterken en te vergroten. Aanmelden kan per e-mail op StedelijkMuseum@Kampen.nl.

Theater Kapsalon

Toestemming
Omdat Stedelijk Museum Kampen een gemeentelijke instelling is, heeft de burgemeester toestemming moeten geven voor deze ’burgerlijke ongehoorzaamheid’. Sander de Rouwe geeft hier de ruimte voor, zoals hij afgelopen zaterdag niet handhaafde bij de, officieel illegaal, geopende horeca (zie onderaan). ”Burgemeesters hebben de bevoegdheid zelf te beslissen over georganiseerde activiteiten of demonstraties mits die eenmalig, georganiseerd en vanuit een collectief komen,” licht De Rouwe toe.
Zoals musea sportlocaties worden, zo worden theaters door het hele land kapsalons. Kappers mogen immers wel open in tegenstelling tot theaters. Stadsgehoorzaal Kampen doet niet mee maar ’t Voorhuys in Emmeloord bijvoorbeeld wel. In Kampen kan men, na aanmelding, terecht bij het Stedelijk Museum voor remedie tegen stress en een mentale booster.

Zie ook:
Museum Gym
De Rouwe gedoogt opening horeca
Blauwe loper voor bezoekers Nouveau Deco (nov. 2021)
Kamper kunstenaars omzeilen beperkingen (juli 2021)

Voor diegenen die thuis kennis wil maken met Harmke en haar pilateslessen, heeft de Argendosdocente deze video gemaakt.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x