THDV Muskathlon vraagt aandacht voor gedwongen prostitutie en mensenhandel (video)

THDV Muskathlon vraagt aandacht voor gedwongen prostitutie en mensenhandel (video)

Nieuws, Regionaal, Video 0 Comment

Doneren aan sportieve uitdaging nog één week mogelijk

Een groep deelnemers uit het hele land heeft begin juni stil gestaan bij, en hard gelopen voor, de organisatie Tot Heil des Volks. Vijf vrouwen uit gemeente Kampen deden mee aan het kamp en sloten het af met een halve marathon. Tot vijf juli kan nog gedoneerd worden voor hun sponsorloop. Willemieke Doornenbal vertelt tijdens een training over hun strijd tegen onrecht.

Zwolle
Van 28 juni tot en met 4 juni werd de eerste Muskathlon Nederland 2021 gehouden. De 4e Musketier (4M) organiseert wereldwijd Muskathlons in de strijd om gerechtigheid. 4M werkt samen met Compassion (strijd tegen armoede), Open Doors (strijd tegen christenvervolging) en THDV (strijd tegen dwangprostitutie). Muskathlons in het buitenland werden verhinderd door de heersende pandemie en daarom besloot algeheel organisator Jesse van Melle een Muskathlon in Nederland te organiseren.
Deze begon in Zwolle waar de deelnemers in een loods bijeen kwamen, in rood licht luisterden naar een ervaringsverhaal over gedwongen prostitutie en vervolgens meegenomen werden in een busje naar een onbekende locatie.

Het kampement van de Kamper deelneemsters aan de Muskathlon.

Groningen
De volgende dagen blijken zich af te spelen in Groningen. Er worden ervaringen uitgewisseld over trainingen en geldinzameling. Ieder deelnemer streeft naar een bedrag van €10.000 waarvoor vier prostituees uit hun duistere wereld gered kunnen worden. Naast heftige verhalen volgen er ook momenten van rust en gebed. De laatste trainingen vonden in Groningen plaats want op de één-na-laatste dag was het tijd voor de sportieve uitdaging. Sommigen liepen een (halve) marathon, anderen kozen voor een wandeling van ruim zestig kilometer of een fietstocht van 120km. De vijf dames uit de IJsseldelta liepen een halve marathon. Ze hadden zich individueel ingeschreven en werden daar pas samen in een bubbel geplaatst.

Amsterdam
Halverwege de week wordt het gezelschap naar Amsterdam gereden waar nog dieper op het thema wordt ingegaan. Er komen slachtoffers aan het woord zoals Sameena en Irina, die de seksindustrie overleefd heeft. Natuurlijk worden de Wallen bezocht waar Dana haar verhaal vertelt over de ”zwaarte van de plek”.
Uiteindelijk volgt de marathon die iedereen volbrengt, al noemt Willemieke het ”zowel mentaal als fysiek zwaar”. Tot 5 juli kan er nog gedoneerd worden op haar persoonlijke Muskathlonpagina en die van Rita, Hanneke, Lindy en Anne-Marije.
Volgend jaar vindt er een Nederlandse Muskathlon plaats en kan men wederom kiezen voor een sport en een goed doel. Daar tussendoor vinden er kleine, plaatselijke Muskathlons plaats onder de noemer Muskathlon@home. De sportieve uitdagingen en de strijd gaan door.

Zie ook:
Nieuwe Toren licht oranje op voor ‘Orange the World’ (2019)
Kampen is en blijft prostitutievrije gemeente (2018)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x