Volop activiteiten en een jubileum op Monumentendag

Volop activiteiten en een jubileum op Monumentendag

Nieuws 0 Comment

Knus brocantewinkeltje aan Hofstraat bestaat twee jaar


Vandaag is het Monumentendag en zijn er her en der in gemeente Kampen monumentale panden te bezoeken waarvan normaal de deuren gesloten blijven. Daarom heen worden veel activiteiten georganiseerd door deze en gene. En tot slot viert een bescheiden doch knusse brocanterie haar tweejarig jubileum.

De uitstalling van My home brocante tijdens openingstijden aan de Hofstraat..

My home brocante
Halverwege de Hofstraat aan de kant van de Oudestraat zit de brocanterie van Hennie en Frits de Vries. Hennie wilde al lange tijd een winkeltje beginnen. Toen ze de mogelijkheid (lees: ruimte) kreeg om dat te beginnen heeft ze samen met Frits haar plan uitgewerkt. ‘My home brocante’ is elke zaterdag open. Talloze grote en kleine zaken zijn er te koop en soms ook te leen. Dat geldt met name voor fotolijsten waarin vaak gasten op een bruiloft en dergelijke worden vastgelegd. Hennie is haar leven lang al bezig met brocanterie. Ze heeft een netwerk opgebouwd met andere brocanteriehouders waarin nog wel eens onderling geruild of doorverwezen wordt. Eén van de pronkstukken van My home brocante is een toverlantaarn uit 1830, waarin beschilderde glasplaten werden getoond – de voorloper van de diaprojector. Frits vertelt er enthousiast over. De inrichting wisselt elke drie maanden. Hennie vertelt dat ze niet strikt per seizoen denkt maar daarop vooruit wil lopen. Retro spreekt haar niet aan en dat koopt ze dus niet in. Eén van de mensen die spontaan binnen zijn komen waaien, merkt kenmerkend op: ”Je moet echt in elk hoekje kijken om alles te zien.”

Binnen toont My home brocante diverse kroonluchters.

Open Monumentendag
Het thema van Open Monumentendag is dit jaar ’Boeren, burgers en buitenlui’. Door het hele land zijn er monumenten te bezichtigen en worden activiteiten georganiseerd en zo ook in Kampen. Kerken, poorten, molens en galerieën zijn open gesteld en op Kampereiland is een fietsroute uitgezet die te bekijken en te downloaden is. De gemeente heeft een uitgebreid overzicht in een uitvouwbare flyer opgesteld, die af te halen is bij toeristische punten in de stad. Op internet is een overzicht te lezen waarbij nog lang niet alles genoemd staat. Kinderboerderij Cantecleer is volop actief en toont de eerste Moorkop Uilebaarden van een fokprogramma om dit bijzondere kippenras te behouden. Om 14u00 organiseert cultuurZIEN een stadswandeling en Huize Margaretha toont de geschiedenis van haar historische locatie. Bij het Stadsarchief kunnen kinderen ansichtkaarten van oude foto’s versturen naar bewoners van Myosotis. Of het weer mee gaat werken, is nog even de vraag maar talloze vrijwilligers staan zeker klaar om mee te werken aan een mooie open Monumentendag 2017.

Kinderuitnodiging voor Open Monumentendag 2017.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top