GroenLinks kiest Nanda Rave als nieuwe voorzitter

GroenLinks kiest Nanda Rave als nieuwe voorzitter

Nieuws, Politiek 0 Comment

Functie vacant sinds Irma van der Sloot wethouder is geworden

In een Algemene Ledenvergadering heeft de Kamper afdeling van Groen Links een nieuwe voorzitter gekozen. Met de benoeming van Irma van der Sloot tot wethouder, kwam de functie vrij. Rave heeft de primeur om de eerste Kamper afdeling van GroenLinks te leiden die deelneemt aan de coalitie. Ze wil intern en extern een verbindende factor zijn.

Vooruitgang
”Het voorzitterschap van een politieke afdeling is niet te combineren met het wethouderschap,” stelt Ine Nagelmaeker, algemeen bestuurslid van Groen Links Kampen. Vandaar dat de functie na de onderhandelingen en installatie van de nieuwe coalitie en het nieuwe college van B&W (zie onderaan) vacant kwam. Aangezien de nieuwe en de oude voorzitter aan- en aftraden, zat algemeen bestuurslid Rudi Last de vergadering voor (bovenstaande foto). Het werd de derde ALV dit jaar. In april is de gebruikelijke, jaarlijkse ALV en in mei lag het coalitieakkoord op tafel ter goedkeuring door de partijleden. Desondanks was de opkomst in de sfeervolle ambiance van de Veerman van Kampen ook deze derde keer goed. Voordat Nanda Rave werd benoemd, gaf Irma van der Sloot een inkijkje in haar eerste maanden als wethouder. Afgelopen maand stelde ze zich in Kamper Nieuws voor aan onze lezers en (andere) inwoners van Kampen (zie onderaan).

De ALV werd gehouden op salonboot 'De Veerman van Kampen'.

Voorzittershamer
Nanda Rave liet weten ”met plezier de voorzittershamer over te nemen” van de ”groeiende afdeling die een enorme vooruitgang heeft geboekt.” GroenLinks neemt deze coalitieperiode voor het eerst in Kampen bestuursverantwoordelijkheid met Irma van der Sloot als wethouder Duurzaamheid, Financiën en meer. Voor GroenLinks was Van der Sloot fractievoorzitter van 1994 tot 1998 en raadslid van 2010 tot 2014. In 2014 nam de geboren Rotterdamse het voorzitterschap over van Ine Nagelmaeker.
Rave werd lid van GroenLinks in 2008 en sindsdien voor de Kamper afdeling actief. Ze ziet haar rol als die van een verbinder. Niet alleen intern maar ze ”wil ook een schakel zijn tussen de partij, inwoners en ondernemers van Kampen.” Ze streeft ernaar dat ”dat niemand zich ongezien of buitengesloten voelt en dat we welvaart delen met elkaar. Idealistisch? Ja, zeker! Zonder idealen kun je geen plannen maken!”

De af- en aantredende voorzitters Irma van der Sloot en Nanda Rave.

Zie ook:
Kamper wethouders (deel 3 – Irma van der Sloot)
Links in oppositie èn in coalitie

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top