Aandacht voor sport en beweging tijdens Nationale Sportweek

Aandacht voor sport en beweging tijdens Nationale Sportweek

Gemeente, Nieuws, Sport 0 Comment

Sportservice Kampen komt met 180 activiteiten bij 40 sportaanbieders

Met promotie en een sportieve wethouder bij het stadhuis is in Kampen de Nationale Sportweek afgetrapt. Onder aanvoering van Sportservice Kampen bieden tientallen organisaties tezamen 180 verschillende activiteiten aan voor jong en oud om gratis uit te proberen en samen sportplezier te beleven. Landelijk gaat het initiatief voor de negentiende keer uit van sportkoepel NOC*NSF.

Nationale Sportweek
De Nationale Sportweek van NOCNSF heeft als doel zo veel mogelijk mensen in Nederland duurzaam aan het sporten c.q. sportief bewegen te krijgen op een passende manier. Honderden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties open hun deuren om zo veel mogelijk mensen te inspireren een leven lang te genieten van sportplezier. Landelijk vinden er dit jaar extra veel sportactiviteiten plaats in Alphen aan de Rijn, Amstelveen, Dordrecht en Lelystad. De NOCNSF Nationale Sportweek duurt van vrijdag 16 tot en met 25 september en is onderdeel van de Europese week van de Sport. Het wordt mede gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma, een programma van de Europese Unie dat groeien op professioneel en persoonlijk niveau stimuleert. In gemeente Kampen doen meer dan veertig sport- en beweegaanbieders mee met de Nationale Sportweek. Zij willen Kampenaren laten ervaren dat sport iets met je doet.

Wethouder Wonink instrueert hoe met pijl en boog te schieten.

Sportservice Kampen
Kamper verenigingen en organisaties zijn door Sportservice Kampen benaderd om hun aanbod op haar platform te plaatsen (zie onderaan). Meer dan 180 verschillende activiteiten worden aangeboden. Van zeer intensief tot zittend sporten, zoals bijvoorbeeld kennismaken met yoga, starten met hardlopen, een bootcamp ervaren of een volleybalgroep vinden om wekelijks een balletje mee te slaan.
Vier sportcoaches stonden vrijdagmiddag op het plein voor het Kamper stadhuis om mensen te bewegen te bewegen. Met verschillende sporten kon men ter plekke kennismaken. Kort nadat Bas Wonink, wethouder Sport, was gearriveerd, kwam er een trouwstoet aan. De bruidsmeisjes reageerden enthousiast op de sportstand en Wonink deed geduldig voor hoe te schieten met pijl en boog. Hij herinnerde zich nog hoe hij vorig jaar de week had geopend met een clinic padel bij de KJLTC. Mogelijkheden te over.

Zie ook:
• Sportservice Kampen: aanbod en inschrijving en Facebookpagina
Nationaal Sportakkoord uitgewerkt in Kamper versie (2020 – video)
Burgemeester voetbalt mee met IJVV OldStars (2019 – video)
Goed voornemen na de vakantie: sporten (2018 – video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x