Wethouder Spijkerman leest leerlingen Villa Nova in Onderdijks voor

Wethouder Spijkerman leest leerlingen Villa Nova in Onderdijks voor

Nieuws 0 Comment

Derde uitnodiging eerbiedwaardige voorlezer tijdens Nationale Voorleesdagen 2018

De derde school, die tijdens de Nationale Voorleesdagen een afgevaardigde van het college van B&W op bezoek kreeg om voor te lezen, was de openbare basisschool Villa Nova in Onderdijks. Donderdagochtend kwam wethouder Spijkerman in twee klassen voorlezen. De kinderen luisterden toe en leefden mee met het verhaal. Als toegift deed Marieke Spijkerman ook nog het Grote Sprookjesboek open.

Prentenboek TopTien 2018
Na haar collegecollega’s Koelewijn en Spaan (zie onderaan) was het nu de beurt aan wethouder Spijkerman om op een school voor te lezen. De docenten hadden ’s woensdags een studiedag en daarom kwam Marieke Spijkerman naar Villa Nova op de tweede dag van de Nationale Voorleesdagen 2018. Deze duren nog tot en met zaterdag 3 februari. Spijkerman las voor uit ’Antonia’, geschreven en geïllustreerd door Anke de Vries & Piet Grobler. Een dag eerder was op obs Villa Nova al uit het Prentenboek van het Jaar voor gelezen, ’Sst! De tijger slaapt’ van Britta Teckentrup. De Prentenboeken TopTien wordt elk jaar door een vakjury van bibliothecarissen samengesteld. ’Antonia’ gaat over een meisje dat graag vroeg in de morgen zingt, tot ongenoegen van de dieren in het bos. Tot ze ervandoor gaat en de dieren pas merken wat ze missen. Rondom elk boek is een lespakket ontwikkeld en er is ook een bijbehorende app te downloaden.

De ballonnen waarmee over de tijger heen gezweefd werd volgens het Prentenboek van het Jaar.

Sprookjes als toegift
Spijkerman opende na ’Antonio’ een enorm sprookjesboek op haar schoot en vroeg de kinderen welk sprookje ze zouden willen horen. Aloude, bekende sprookjes als Sneeuwwitje en Roodkapje werden genoemd maar de wethouder koos voor de ‘Prinses op de erwt’. Na groep 3/4 las ze voor bij groep 1/2. De gecombineerde groepen bij Villa Nova zijn niet groot want de school bestaat pas een paar jaar. Net zoals Onderdijks als een relatief nieuwe Kamper wijk officieel nog in ontwikkeling is, zo verwacht de openbare basisschool, die het onderwijsconcept van Stichting OOK volgt, nog te groeien. In tegenstelling tot de School met de Bijbel en de Bibliotheek op woensdag, was het voorlezen in Onderdijks niet gecombineerd met een ontbijt omdat ze altijd al samen lunchen. Wel kwam lerares Carola Hollander met een goed gevulde fruitschaal aanzetten.

Afsluiting in Burgers’ Zoo
Als feestelijk slot van de Nationale Voorleesdagen 2018 worden er zaterdag 3 februari allerlei activiteiten in Burgers’ Zoo in Arnhem georganiseerd. Iedereen die de mini-editie van ’Ssst! De tijger slaapt’ heeft gekocht, mag dan gratis naar binnen om te kijken of de tijger echt slaapt. Tot die tijd is het nog feest bij de Bibliotheek waar nieuwe, jonge leden een cadeautje krijgen. Wie niet naar Burgers’ Zoo gaat, kan zaterdagmiddag in de bieb terecht voor een voorstelling van de Wapperkids om 14u30 en 15u30. Samen met de kinderen wordt dan met gebaren het verhaal van de tijger tot leven gebracht. Ook bij het voorlezen op Villa Nova was er veel interactiviteit. De kinderen dachten volop mee met wethouder Spijkerman. Na afloop mochten ze haar nog vragen stellen. Eén leerling vroeg of de wethouder zelf kinderen heeft. ”Jazeker, twee dochters,” antwoordde Marieke Spijkerman, ”van 14 en 16 jaar. Maar die willen niet meer voorgelezen worden.”

Wethouder Spijkerman leest de leerlingen van Villa Nova voor.

Zie ook:
Wethouder Spaan leest leerlingen Grafhorst voor bij ontbijt (plus activiteiten bibliotheek)
Feestelijke afsluiting van De Voorleesdagen bij Burgers’ Zoo

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x