Oost-Nederland wijst Den Haag op hun kracht

Oost-Nederland wijst Den Haag op hun kracht

Nieuws, Politiek, Regionaal 0 Comment

Provincies en regio’s roepen op om Nederland ”slim te benutten”

De Twee provincies en acht regio’s in Oost-Nederland doen een oproep aan de politieke partijen in Den Haag om Nederland slim te benutten. Voor de aanpak van de transities in het post-corona tijdperk zijn innovatieve oplossingen nodig, die worden ontwikkeld in Oost-Nederland.

Post-corona-tijdperk
Nederland staat de komende jaren voor belangrijke maatschappelijke opgaven. Cleantech Regio, FruitDelta Rivierenland, de Veluwe en de regio’s Foodvalley, Zwolle, Arnhem-Nijmegen, Achterhoek en de regio Twente hebben naar eigen zeggen de kracht, de ruimte en de kennis op het gebied van gezonde voeding, circulaire economie, natuur en recreatie, energie, logistiek en slimme industrie. Als ook op het gebied van nieuwe sleuteltechnologieën als Artificial Intelligence, Med Tech en waterstof.
Commissaris van de Koning in Overijssel Andries Heidema vraagt om het benutten van Oost-Nedelrand voor de benodigde innovatieve oplossingen.

Verkiezingen
Commissaris van de Koning in Gelderland John Berends noemt de campagne ’Nederland slim benutten’ een aansporing aan de politieke partijen om te putten uit het brede keuzemenu aan oplossingen, die de regio’s in Oost-Nederland aandragen.
De oproep is specifiek gericht aan de politieke partijen in Den Haag, die – ook tijdens de coronacrisis – bezig zijn met verkiezingsprogramma’s en kandidatenlijsten voor de volgende Tweede Kamerverkiezingen. De provincies Gelderland en Overijssel en de acht regio’s streven naar een evenredige vertegenwoordiging uit Oost-Nederland in een nieuwe Tweede Kamer. Hiervoor zouden zeker vijfentwintig kandidaten uit Oost-Nederland op verkiesbare plekken op de kandidatenlijsten komen te staan.

Zie ook:
Regio Zwolle onderstreept economisch belang
Regio Deal toegewezen aan Regio Zwolle (video)
Onderzoek naar verbreding N50 vervroegd dankzij lobby

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x