Na Zwolle nu ook Netwerkplein in Kampen

Na Zwolle nu ook Netwerkplein in Kampen

Gemeente, Nieuws 0 Comment

Nieuw Werkgeversservicepunt organiseert in februari banenmarkt in stadhuis


Het UWV en veertien gemeenten in regio Zwolle hebben hun krachten gebundeld in een Werkgeversservicepunt (WSP). Een eerste concreet resultaat is het Netwerkplein dat op donderdag één februari wordt georganiseerd in het gemeentehuis van Kampen. Voorheen werden dergelijke banenmarkten alleen gehouden bij het UWV in Zwolle. Op de markt presenteren zich 25 werkgevers en uitzendbureaus. Werkzoekenden kunnen met hen in gesprek gaan en actuele vacatures bekijken.

Werkgeversservicepunt

Netwerkplein
Gemeente Kampen, IMpact en UWV nodigen iedereen uit voor het Netwerkplein. Op zo’n banenmarkt staan werkgevers uit diverse branches. Werkzoekenden kunnen kennismaken met hen en zichzelf voorstellen. Bezoekers kunnen vertellen wat ze willen, wat ze kunnen, wat ze zoeken, waarin ze excelleren en waar hun passie ligt. Gemeente, IMpact en UWV zijn met eigen medewerkers aanwezig en kunnen het CV nakijken en informatie geven over opleidingen. Op één februari is dit voor het eerst mogelijk in Kampen en hoeft men niet naar het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) in Zwolle. Wethouder Veldhoen opent het Netwerkplein in de hal van het Kamper stadhuis om 15u en de banenmarkt duurt tot uiterlijk 17u.

Werkgeversservicepunt
Sinds 1 januari 2018 is het samenwerkingsverband WSP gestart. Hier kunnen werkgevers terecht met vragen over personeel en arbeidsmarkt en ook met vragen over regelingen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast is er behoefte aan informatie over wet- en regelgeving en in-, door- en uitstroom. Veertien regiogemeenten en het UWV hebben het Werkgeversservicepunt regio Zwolle ingericht waarmee voor werkgevers één aanspreekpunt is gerealiseerd voor alle vragen. Bijna alle vragen, tekent het WSP zekerheidshalve aan. Op 1 februari zal het WSP zich voorstellen op het Netwerkplein in Kampen. Kopiëren is niet mogelijk dus werkzoekende bezoekers worden verzocht zelf (voldoende) CV’s mee te nemen.

In het Kamper gemeentehuis wordt donderdagmiddag éémn februari voor het eerst een Netwerkplein georganiseerd.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x