Nevenwerkzaamheden ombouw N307

Nevenwerkzaamheden ombouw N307

Natuur, Nieuws, Regionaal 0 Comment

Marter- en vleermuiskast verplaatst – Schansdijk apart verhaal

Bij de grootse ombouw van de N307, Kampen-Dronten, komen diverse nevenwerkzaamheden om de hoek kijken. De voorbereiding voor de uitvoering is in volle gang. Binnenkort wordt begonnen met het kappen van bomen. De bewoners hebben nieuwe behuizing aangeboden gekregen. De werkzaamheden aan de Schansdijk sluiten aan op die van de N307 maar staan er officieel los van.

Nestkasten
Voor de bewoners en gebruikers van de te kappen bomen zijn verderop nieuwe nestkasten geplaatst. Aannemerscombinatie Roggebot heeft vier vleermuiskasten en één marterkast opgehangen in het Reevebos, ten zuiden van de N307 in Flevoland. Betreffende de vleermuiskast is gekozen voor een “kleine bol”. Deze zijn, aldus de aannemer, het meest geschikt als paarverblijfplaats van de Ruige Dwergvleermuis.
Voor de boommarter is een grotere nestkast opgehangen. Deze heeft een vloeroppervlakte van 30×40 cm en een hoogte van 80 cm.
Voor de ter ziele gaande bomen wordt later in het project compensatie toegezegd.

Satellietfoto

Schansdijk
De voormalige vuilstortlocatie aan de Schansdijk in Kampen is vanaf 2012 bestemd en herontwikkeld als multisportterrein. Inmiddels zijn op het terrein de Kamper Wieler Club (KWC), een modelvliegclub (Modelvliegclub Cumulus) en een aantal hondenverenigingen gevestigd.
Door de herinrichting van de N307 Roggebot – Kampen (N50) naar een regionale stroomweg krijgt de Schansdijk geen directe, gelijkvloerse aansluiting meer op de N307. De vormgeving van een veilige ontsluiting van het Multisportterrein Schansdijk moet aansluiten op deze plannen.

Ontsluiting
Voor verkeer van en naar het Multisportterrein Schansdijk en het achterliggende (agrarische) gebied moet de ontsluiting toegankelijk zijn. Op het moment dat de N307 is gereconstrueerd, wordt een parallelweg aan de noordzijde van de N307 gebruikt voor het ontsluiten van (landbouw)verkeer tussen Overijssel, Flevoland en de overige bestemmingen die aan de noordzijde van de N307 liggen.
De provincie Overijssel wil de veilige ontsluiting van het Multisportterrein Schansdijk vooruitlopend op de herinrichting van de N307 Roggebot – Kampen realiseren.

Zie ook:
Consortium licht plannen toe voor transformatie N307 (video)
Overeenkomst aanpak N307 ondertekend
Roggebotsluis wordt vervangen door brug
Drontermeerdijk èn omgeving worden versterkt

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x