Fractievoorzitter GL volgt vertrokken wethouder GL op

Fractievoorzitter GL volgt vertrokken wethouder GL op

Gemeente, Nieuws, Politiek 0 Comment

Nieke Jansen neemt honneurs waar tot raadsverkiezingen

Tot de tijd dat de gemeenteraadsverkiezingen in maart plaatsvinden, is Nieke Jansen (GroenLinks) bereid gevonden haar partijgenoot Irma van der Sloot op te volgen als wethouder. Jansen weet wat er speelt in Kampen en was betrokken bij de totstandkoming van het huidige coalitieakkoord. De gemeenteraad stemt begin januari over haar voordracht.

Een maand geleden kondigde Irma van der Sloot onverwachts aan haar functie als wethouder per één januari neer te leggen (zie onderaan). Ze stapt over naar de provincie. Ondanks de relatief korte resterende raadsperiode, is het toch wenselijk om de vacante positie in te vullen, gaf burgemeester De Rouwe aan in de raadsvergadering, eerder deze maand.

Reactie op de verkiezingsuitslag in 2018.

Jansen is werkzaam als beleidsadviseur bij Landstede Groep en kan daar vanaf januari tijdelijk verlof opnemen. Als ze, naar verwachting, na de zomer daar haar werk weer oppakt, maakt ze geen aanspraak op wachtgeld. Een vervolg als wethouder is niet aannemelijk omdat Jansen nooit de ambitie heeft gehad om wethouder te worden. Bij de vorige raadsverkiezingen was GroenLinks één van de winnende partijen (zie foto).

Sinds 2009 is ze raadslid namens GroenLinks in de Kamper gemeenteraad en een jaar later werd ze fractievoorzitter. Volgens huidig fractievoorzitter Edwin Burgmans is Jansen een ”nuchtere idealist met een hart voor Kampen”, niet wetende dat hij daarmee een splinternieuwe partij aanhaalt. Samen met Van der Sloot schreef Jansen mee aan het coalitieprogramma en ze weet hoe de hazen in Kampen lopen.

Zie ook:
Volgende Kamper wethouder vertrekt
Links in oppositie èn in coalitie (2018)
Haagse politici leggen oor te luister in Kampen (2019)
In gesprek met Kamper predikanten over Haags kerkasiel (2018)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x