SmdB De Fontein timmert aan de weg

SmdB De Fontein timmert aan de weg

Nieuws 0 Comment

Nieuw logo en meer verbeteringen op weg naar Kindcentrum met BSO

Onder toeziend oog van directrice Van Rij hebben schoolbestuurder Van der Poel en wethouder Van der Sluis het nieuwe logo onthuld van School met de Bijbel De Fontein. Dit sluit op diverse andere vernieuwde zaken, zoals een klimmuur en vlaggenmasten. De basisschool aan de Wederiklaan heeft al 25 jaar een warme band met de overburen van de Amandelboom. De Fontein wordt na de zomer een christelijk integraal Kindcentrum.

Opgefrist
De Fontein maakt deel uit van de Scholengroep IJsselrijk, dat zestien basisscholen vertegenwoordigt met in totaal zo’n 2500 leerlingen. De voorzitter van het College van Bestuur, Jan van der Poel, onthulde het nieuwe logo van De Fontein samen met wethouder Jan Peter van der Sluis (Onderwijs). Een stagiaire van Cocon heeft het logo ”opgefrist” met een nieuw lettertype en een uitbreiding van de kleuren. Deze sluiten aan op de kleuren van het IJsselrijklogo dat daarmee een mooie verbinding vormt.
Het opgefriste beeldmerk van De Fontein is een van de uitkomsten van een brainstormsessie met directie, ouders, leerkrachten en het externe bureau. Andere ideeën die al eerder waren uitgewerkt zijn een klimmuur in de binnentuin en drie nieuwe zitbankjes voor de school. Deze nodigen ook voorbijgangers en bijvoorbeeld de overburen van verzorgingstehuis De Amandelboom uit om even plaats te nemen.

Leerlingen van SmdB De Fontein richten de vlaggenmasten op.

Vlaggenmasten
Harmanna van Rij trad in 2019 aan als nieuwe schooldirectrice. Ze vertelde hoe het idee voor de vlaggenmasten vanuit de leerlingen gekomen is nadat de bomen voor de school waren verdwenen. Met vereende krachten werden, na onthulling van het logo, de vlaggenmasten opgericht. In oktober opende Ridder Dolf de nieuwe schoolbibliotheek als bekroning van de samenwerking met Bibliotheek Kampen.
Na de zomervakantie start De Fontein een christelijk integraal Kindcentrum met buitenschoolse opvang (BSO). Basisschool De Mirt was De Fontein hierin in oktober al voorgegaan. Tenslotte hoopt de School met de Bijbel aan de Wederiklaan ook nog een peuteropvang aan de BSO toe te voegen. Jong en oud blijven betrokken bij De Fontein die haar Bron vindt in de Bijbel.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x