Eén nieuw loket voor jeugdfondsen en vergoedingen (video)

Eén nieuw loket voor jeugdfondsen en vergoedingen (video)

Gemeente, Kamper Kracht, Nieuws, Regionaal, Video 0 Comment

Gemeente en stichting presenteren online platform Sam&

Uitgesproken als ”samen” hebben huidig wethouder Irma van der Sloot en vroegere wethouder Lidi Kievit het platform Sam& gelanceerd. Kievit is bestuurslid van de gelijknamige stichting. De website samenvoorallekinderen.nl is hét loket voor fondsen en vergoedingen bedoeld voor kinderen uit gezinnen binnen gemeente Kampen waar weinig geld is. In Overijssel is Kampen hiermee één van de drie voorlopers.

Ondersteuning
Volgens Van der Sloot zijn er ”veel stichtingen of organisaties die kinderen uit gezinnen met weinig geld ondersteunen. Zowel landelijk als binnen de gemeente.” De wethouder, met onder andere armoedebeleid in haar portefeuille, vertelt dat het ”voor ouders en tussenpersonen, zoals scholen of sportverenigingen, het vaak een zoektocht was bij welk fonds ze een bijdrage konden vragen.”
Door nu het aanbod te concentreren in één loket hoeven aanvragers zich niet meer tot verschillende aanbieders te wenden en wordt het aanvragen van fondsen en vergoedingen een stuk eenvoudiger. Dat doet de wethouder deugd.

(Ex-)wethouders Lidi Kievit & Irma van der Sloot lanceren één nieuw loket voor jeugdfondsen en vergoedingen.

Aanvragen
Via het digitale loket kunnen ouders zelf hulp aanvragen of via een intermediair. Dat kan een docent zijn, een hulpverlener of bijvoorbeeld een medewerker van een wijkteam. Jongeren tussen 18 en 21 jaar kunnen zelf hulp aanvragen via het loket als ze te weinig geld hebben om mee te doen met leeftijdsgenoten.
Diverse organisaties komen nu al in aanraking komen met deze kinderen en ouders of ondersteunen hen al. „Maar”, roept Van der Sloot, „we zijn er nog niet! We hebben nog meer oren en ogen in de gemeente nodig die armoede signaleren.”

Samenwerking
Samen met Hardenberg en Ommen is Kampen een voorloper in de provincie. „Kampen is de derde gemeente in Overijssel die de ondersteuning op deze manier in volledige samenwerking aanbiedt. Door als gemeente Kampen het voortouw te nemen, hopen we dat meer gemeenten in Overijssel aanhaken”, stelt Van der Sloot.
Sam& (Samen) is een samenwerkingsverband van Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job. De Sam& biedt één portaal waar ouders en intermediairs een aanvraag kunnen doen voor de voorzieningen die de organisaties bieden.

Meer informatie is verkrijgbaar bij de balie inkomen en zorg via telefoonnummer 14 038 (optie 1) of via e-mailadres via meedoen@Kampen.nl. Onderstaande video laat zien hoe een aanvraag in te dienen.

Zie ook:
Enthousiast gedreven KinderzwerfboekenStation
Armoede buiten gemeente om op de kaart gezet
Nieuwe energie middels Kamper Kracht in Actie

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x