Nieuw voertuig en concessie voor Buurtbus Kampen

Nieuw voertuig en concessie voor Buurtbus Kampen

Gemeente, Nieuws, Regionaal 0 Comment

Meer voorzieningen, beter toegankelijk en grotere herkenbaarheid

De positieve lijn in de ontwikkelingen rondom de stadsbuurtbus zet zich voort. Vandaag werd feestelijk een nieuw voertuig in gebruik genomen dat meerdere verbeteringen met zich meebrengt. Sinds vorige maand valt Stichting Stadsbuurtbus Kampen onder een nieuwe vervoerder. Daarmee is ze de eerste buslijn in de regio die overgaat naar deze nieuwe concessie.

Onthulling
Na de overgang naar de nieuwe vervoerder reed er een tijdelijke taxibus op lijn 510 omdat de nieuwe buurtbus nog niet klaar was. Vanaf vandaag rijdt er een blinkende Volkswagen Crafter op de lijn. Roy Dekker, voorzitter van de stichting, en Maarten Spaargaren, concessiemanager bij EBS, bliezen samen met een druk op de knop slingers de lucht in (zie Facebook) nadat Spaargaren de autosleutel had overhandigd aan Dekker (zie Twitter).
Volgens Dekker is de bus een aanwinst die ze nog misten, namelijk een bus ”die gezien mag worden”. Spaargaren prees de (tijdige) totstandkoming van de nieuwe afspraken. Wethouder Richard Boddeus was blij voor twee van zijn portefeuilles: mobiliteit en inclusiviteit.

Voorzieningen
Het nieuwe voertuig draagt bij aan een inclusievere samenleving door de brede elektrische schuifdeuren en de gelijkvloerse instap. Dit neemt belemmeringen weg voor rolstoelen, rollators en kinderwagens. Met symbolen is dat op de schuifdeur aangegeven. De digitale display aan de voorkant van de bus geeft direct herkenning voor reizigers en andere verkeersdeelnemers.
Andere nieuwigheden zijn de stopknoppen, de airco achterin, gratis Wi-Fi, USB-poorten en comfortabele stoelen met veiligheidsgordels. Actuele reisinformatie zien reizigers op het scherm in de bus. Tenslotte kunnen ze nu ook betalen met OV-pay. Daarmee gaat in- en uitchecken op dezelfde manier als met de OV-chipkaart.

De nieuwe stadsbuurtbus onder de vlag van RRReis.

Vervoerder
Sinds 5 juni valt Stichting Stadsbuurtbus Kampen onder nieuwe vervoerder EBS. Dat is de vervoerder van RRReis in grote delen van Overijssel en Veluwe-Noord. Vanaf december rijdt RRReis ook in Flevoland en regio IJsselmond, waar Kampen onder valt. Daarmee is lijn 510 de eerste buslijn in de regio die vanuit de concessie IJsselmond overgaat naar de concessie IJssel-Vecht.
Hiertoe is besloten omdat de vorige buurtbus verouderd en niet-toegankelijk was. Samen met provincie Overijssel is besloten om lijn 510 alvast over te zetten naar de nieuwe concessie. De andere buslijnen in de regio gaan straks in december over van Connexxion naar EBS.

Uitstraling
Met de nieuwe vervoerder is ook de uitstraling van de bus veranderd. De nieuwe buurtbus heeft de herkenbare RRReis-uitstraling en is voorzien van het buurtRRReis-logo. De Stadsbuurtbus kent inmiddels meer dan veertig vrijwilligers. De buurtbus rijdt zes dagen per week, twee keer per uur. Op werkdagen van 6u15 tot 19u15 uur en op zaterdag van 9u45 tot 17u45 uur.
De Stadsbuurtbus Kampen rijdt via Het Onderdijks, Bovenbroek, Zuid, Isala Polikliniek, Flevowijk en De Maten weer terug naar station Kampen Zuid. Daar starten en eindigen de ritten. Daarom was die locatie ook een logische plek voor de onthulling. Tussen de windvlagen door van lentestorm Poly.

De vrijwilligers van Stichting Stadsbuurtbus Kampen.
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x