Uitbreiding Groene Hart aangekleed (video)

Uitbreiding Groene Hart aangekleed (video)

Gemeente, Natuur, Nieuws 0 Comment

Bomen en struiken geplant in daarvoor aangewezen vakken

Het nieuwe deel van het Groene Hart, ontstaan na sloop en nieuwbouw van het zwembad, wordt steeds verder aangekleed. Er zijn nieuwe bomen aangeplant en jeugd van Scouting Hanzeluiden hebben heesters in de grond gepoot onder toeziend oog van ouders en gemeentewerkers. Er zijn meer projecten volop in uitvoering waarmee de feitelijke uitbreiding van het Groene Hart langzamaan meer smoel krijgt.

Aanplant
Afgelopen weken heeft de gemeente al een diversiteit aan bomen geplant waaronder esdoorn, wilg, linde, prumus en tamme kastanje. Een bijzondere kastanjeboom is de nazaat van de boom die Anne Frank kon zien vanuit haar onderduikadres (zie onderaan).
in de daartoe aangewezen ”plantvakken” hebben welpen van Hanzeluiden nu verschillende struiken aangeplant, zoals meidoorn, sleedoorn en Amerikaans Krentenboompje. De groenstructuur wordt steeds beter zichtbaar. Scouting Hanzeluiden (zie onderaan) was één van de initiatiefnemers van het nieuwe inrichtingsplan.

Welpen aan de slag in het Groene Hart van Kampen.

Projecten
Er is en wordt hard gewerkt aan het ”smoel geven” aan dit nieuwe deel van het Groene Hart in het Stadspark van Kampen. Het Voedselbos krijgt vorm (zie onderaan) en er is een nieuw avonturenpad aangelegd door vrijwilligers van ’t Ukien, het Voedselbos en Scouting Hanzeluiden terwijl duikvereniging de Oester verder bouwt aan haar nieuwe clubhuis in de voormalige zwembadkelder.
Aan de weg ligt een flinke berg zand wat moet zorgen voor inklinking van de bodem, zodat het nieuwe skatepark hier aangelegd kan worden. De strook evenwijdig aan de Broedersingel (die autovrij wordt in de nabije toekomst) is aangewezen als nieuw evenemententerrein. De natuur is nu aan zet om met de nieuwe aanplant de kale bruine vlakte te vergroenen.

Zie ook:
Boom van de Vrijheid geplant in Groene Hart (video)
Terrein voor Voedselbos gereed gemaakt (video)
Scouting Hanzeluiden hijst de vlag voor Baden Powell

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x