Nieuwe hal voor jubilerend Kringloop Kampen (video)

Nieuwe hal voor jubilerend Kringloop Kampen (video)

Nieuws, Video 0 Comment

Gewijzigde brenglocatie getoond tijdens Open Dagen

Herbruikbare spullen kunnen niet meer naar de Dieselstraat worden gebracht. Kringloop Kampen heeft een nieuwe brenglocatie in gebruik genomen. Tegelijk viert ze haar 35-jarig jubileum. In de nieuwe hal aan de Oslokade (Haatlandhaven) wordt het afleveren van spullen gecombineerd met het wegbrengen van afval. Dat misschien geen afval is.

Gescheiden afvalstromen
Afgelopen vrijdag en zaterdag vierde Kringloop Kampen haar 35-jarig bestaan met Open Dagen. Tegelijk kon iedereen kennis maken met de nieuwe brenglocatie aan de Haatlandhaven 19, ingang Oslokade. Bij het afleveren van afval of overtollig huisraad, wordt voortaan bij de ingang gekeken of er herbruikbare spullen tussen zitten. Die gaan dan naar de kringloop en voor het overige kan men bij de milieustraat terecht.
In de hal was een hapje en een drankje verkrijgbaar en stonden tal van kraampjes. Daar presenteerden zich de opruimcoach, voor bedrijven en particulieren, en duurzame initiatieven als het Schilderkipje. In onderstaande videoreportage komen ze uitgebreid aan het woord.

Gescheiden verkeersstromen
De verkeerssituatie is recent aangepakt en op het terrein hoeven bezoekers en werk(vracht)verkeer elkaar niet meer te kruisen. Met het vernieuwde terrein en de combinatie van recycling en afval hoopt Kringloop Kampen nog meer bij te dragen aan de circulaire economie. Voor kleding kan men terecht op meer locaties, zoals het Leger des Heils en volgende week voor een goed doel in IJsselmuiden (zie onderaan).
Bij Kringloop Kampen kan men bijna alles kwijt waarmee verspilling tegengegaan wordt alsmede duurzaamheid bevorderd. Op dat gebied laatste kent Kampen diverse initiatieven (zie onderaan). De circulaire economie krijgt sluipenderwijs vorm.

Zie ook:
Kledingverkoop in IJsselmuiden voor MAF-piloot
Volop initiatieven in streven naar Kamper duurzaamheid

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x