Kamper schietvereniging krijgt eindelijk nieuwe stek

Kamper schietvereniging krijgt eindelijk nieuwe stek

Gemeente, Nieuws, Sport 0 Comment

Na jarenlange zoektocht mag SVV ’Op de Korrel’ nieuw bouwen aan Schansdijk

In december werd een raadsvoorstel met krappe meerderheid afgewezen. Na aanpassingen is de gemeenteraad nu akkoord met de nieuwe huisvesting van Kamper schietvereniging ’Op de Korrel’. Tien jaar en vele locatievoorstellen later mogen de schutters een nieuw onderkomen bouwen aan de Schansdijk.

Verbouwing
De lange geschiedenis begint in 2012 als de vereniging voor verbouwing van hun onderkomen ’tijdelijk’ van de Vloeddijk naar de Reigerweg verhuist. De verbouwing van het pand, waarin nu Quintus huist, bleek een miljoen Euro te kosten en dat had de gemeente niet. Terwijl er in de barakken aan de Reigersweg werd geschoten, passeerden meerdere voorstellen van de vereniging de revue maar werden alle van tafel geveegd.
Een raadsvoorstel in december om aan de Schansdijk nieuwbouw te plegen, haalde het net niet. Wethouder Wonink wist vervolgens een bezuiniging op het plan door te voeren waarna het afgelopen week een ruime raadsmeerderheid achter zich kreeg.

Kostenplaatje
De kosten voor de nieuwbouw bedragen ruim 800.000 euro. De schutters sluiten een lening af voor 289.000 euro en brengen zelf 100.000 euro in. Voor de verhuiskosten stelde de gemeente eerder al 200.000 euro beschikbaar, grotendeels een provinciale subsidie. Vanuit een andere subsidie wordt 135.000 euro bijgedragen. De gemeente betaalt uiteindelijk 81.000 euro voor het onderkomen en 67.000 euro voor door haar zelf te maken infrastructurele kosten.
De locatie aan de Schansdijk, tussen wielerclub KWC en de hondenclub, was al in november gevonden maar het duurde nog een extra raadsvergadering voordat die groen licht kreeg. Tussen de fietscrossers en de honden kunnen over een paar maanden de bijna zestig schutters van ’Op de Korrel’ hun hobby beoefenen.

Aanleggen voor een schot.
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x