Skaters hebben hun plek gekregen in het Groene Hart (video)

Skaters hebben hun plek gekregen in het Groene Hart (video)

Gemeente, Nieuws, Sport, Video 0 Comment

Definitieve skatebaan in Kamper Stadspark aangelegd en geopend

Het heeft wat voeten in de aarde gehad en lang geduurd maar de Kamper skaters hebben hun skatebaan. Definitief gelokaliseerd naast het onderkomen van Duikclub de Oester, werd de blinkende baan een paar weken geleden geopend. Afgelopen week volgde de uitreiking van het certificaat en een Kamper slof, plus een woord van dank, aan vertegenwoordigers van alle betrokken partijen.

Volwaardig
Kartrekker Jesse Weers vroeg samen met een groepje Kamper skaters al meer dan tien jaar geleden aan de gemeente om een skatebaan. Bijna vijf jaar geleden herhaalde hij dat verzoek tegenover de gemeenteraad en overhandigde toenmalig wethouder Geert Meijering in de raadszaal een skateboard. Diverse fracties ondersteunden zijn verzoek.
De eerste vertraging ontstond door inbedding van de vraag in het herinrichtingsproces van het Kamper Stadspark nadat het oude zwembad buiten gebruik was gesteld en opgeruimd. Op de plek van de vroegere ingang van het zwembad is nu de afgelopen maanden een volwaardige skatebaan gebouwd met quarters, rails, curbs, pads en wat al niet meer.

De skaters luisteren naar de toespraak van de wethouders op de nieuwe skatebaan in het Kamper Stadspark.

Certificaat
Kiara Wind kwam namens Nine Yards Skatepark Co., samen met Skatedays verantwoordelijk voor ontwerp en bouw van de skatebaan, het veiligheidscertificaat van TÜV Nederland overhandigen. Het ontbreken daarvan leidde enkele jaren geleden tot een abrupte sluiting van de tijdelijke skatebaan, verderop aan de Broedersingel (zie onderaan). Daarover werd nu met geen woord meer gerept. Wethouder Jan Peter van der Sluis prees de skaters om hun doorzettingsvermogen en hun inzet voor de skatebaan.

De onderdelen van het tijdelijke Kamper skatepark gaan volgens afspraak nu naar de kleinere skateparken in de kernen van Kampen. Niet allemaal waarschijnlijk want opnieuw dreigt certificering het skateplezier te verstoren.

Het veiligheidscertificaat van TÜV Nederland wordt overhandigd.

Steppers
De skatebaan word ook graag door jonge steppers gebruikt. Dat zou lichte schade kunnen veroorzaken aan de randen van sommige baanonderdelen maar Jesse wil de aankomende skaters hun plezier niet ontnemen. Overigens is de eerste graffiti al aangebracht op de skatebaan en niet vooropgezet door ’erkende ’kunstenaar.
Wethouder was blij dat het project voor het lange Pinksterweekeinde opgeleverd is. Zelfs als de dagen in het najaar weer gaan korten, kan de skatebaan gebruikt worden dankzij de verlichting.
In onderstaande videoreportage geeft Jesse Weers een clinic over skaten. Let op: dit is nog op de oude, tijdelijke skatebaan. Met de nieuwe is het nu feest voor de Kamper skaters

Zie ook:
Skatebaan in Stadspark weer open (maart 2020)
Skaters slachtoffer van regelfetisjisme (nov. 2019)
Skatebaan in Stadspark per direct tijdelijk gesloten (okt. 2019)Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x