Nieuwe wegmarkering N50 om attentiewaarde te verhogen

Nieuwe wegmarkering N50 om attentiewaarde te verhogen

Nieuws, Politiek, Regionaal 0 Comment

Multi-dot markering moet automobilist op eigen wegstrook houden

In afwachting van verbreding van de N50, wordt de wegmarkering op een deel van de autoweg, tussen Kampen en de Ramspolbrug, vernieuwd. Zogeheten multi-dotmarkeringen moeten de weggebruiker met geluid en trillingen erop attenderen dat ze buiten hun weghelft raken. Rijkswaterstaat wil dat dit jaar nog aanbrengen. De duurzame markering heeft een hoge wit- en stroefheid.

Gemeente Kampen dringt bij herhaling in Den Haag aan om maatregelen te treffen op de door ongelukken geplaagde weg (zie onderaan). Op verzoek van de Tweede Kamer loopt er een onderzoek naar mogelijke opties voor maatregelen die de N50 veiliger moeten maken. De uitkomsten van dat onderzoek worden in het najaar verwacht.

Markering
In een commissievergadering vertelde wethouder Simonse (Noordoostpolder) dat Rijkswaterstaat nog dit jaar de nieuwe markering gaat zetten. Die bestaat uit een stippen (dots) die veel geluid en trillingen veroorzaken als er overheen gereden wordt. Gemeenten Dronten, Noordoostpolder en Kampen trekken in het N50-project N50 samen op. Wethouder Holtland (Kampen) reageert verheugd op het bericht maar blijft erbij dat er meer nodig is om de weg verkeersveiliger te maken. Op dit moment loopt er een dubbele doorgetrokken witte streep met groen daartussen.

Verbreding
„Het uitgangspunt is en blijft verbreding van de weg naar 2×2 rijstroken,” aldus Holtland. „Die toezegging hebben we van Rijkswaterstaat en onze lobby is er op gericht dat de minister zich daaraan houdt.” De tijdelijke maatregel wordt in eerste instantie alleen genomen voor het gedeelte van de N50 tussen Kampen en de Ramspolbrug. „Voor de aansluitende trajecten naar Kampen-Zuid en knooppunt Hattemerbroek is nog geen beslissing genomen,” aldus Simonse. Voor Holtland geldt: „Alles wat de N50 per direct veiliger maakt, daar ben ik ook blij mee.”

Zie ook:
Werkweek begint met twee ongevallen op N50 (2017)
Onderzoek naar verbreding N50 vervroegd dankzij lobby (2017)
”Voorbereiding bredere N50 start in 2019” (2018)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x