Tamme nieuwjaarsreceptie gemeente Kampen

Tamme nieuwjaarsreceptie gemeente Kampen

Gemeente, Nieuws 0 Comment

Gedreven toespraak burgemeester tussen vele gesprekken in hal gemeentehuis

Brand. Daarmee sloten we 2017 af. En daarmee opende burgemeester Koelewijn zijn nieuwjaarstoespraak. Dat was meteen het meest vlammende moment van de nieuwjaarsreceptie die kalm verliep zonder noemenswaardige hoogtepunten. In tegenstelling tot afgelopen en komend jaar die dat wel kenden en zullen kennen. Koelewijn stipte ze aan maar stak vooral in op saamhorigheid. Die roemde hij in Kampen. Achteraf lichtte hij zijn insteek voor de rustige avond toe.

Toespraak
De felle brand in het oude zwembad (zie onderaan) op Oudejaarsdag sloot het overzicht af van beelden uit het voorbije jaar. Voor het grote scherm sprak Bort Koelewijn de bezoekers toe in de goed gevulde hal van het gemeentehuis. De opkomst was iets minder dan vorig jaar maar tot tevredenheid van Koelewijn. Er waren ook jongeren uit Wilsum en Brunnepe gekomen, hetgeen hij zeer waardeerde. Bij de brand kwam saamhorigheid tot uiting in de assistentie van de korpsen uit Dalfsen en Oldebroek. Daar ging Koelewijn op door en hij prees het grote vrijwilligerskorps van Kampen bij diverse initiatieven, met name in het sociaal domein. Ook tijdens de Hanzedagen kwam dat tot uiting. Hij refereerde slechts kort aan die Kamper hoogtijdagen in 2017 maar daarover is ook genoeg gezegd en geschreven (zie onderaan). Evenzo zal er nog genoeg aandacht komen voor Sail 2018 en de gemeenteraadsverkiezingen. De burgervader liet het daarom bij een oproep om in maart te komen stemmen en je vooraf vooral goed te (laten) informeren. Koelewijn sprak met zijn gebruikelijke passie zonder dat de toespraak op papier stond.

De hal van het stadhuis was goed bevolkt tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie.

Gesprekken
Om half acht stond het College van B&W in het gelid om de nieuwjaarswensen in ontvangst te nemen. Koelewijn wenste in zijn toespraak iedereen veel geluk toe maar gaf aan dat geluk broos kan zijn. Binnen de gemeente zijn twee medewerkers te vroeg overleden, zoals in Nederland de journalist Joost Karhof. In Kampen hebben we afscheid moeten nemen van politiek journalist Henk Wolters. Daar is ook genoeg over geschreven en de burgervader stond daar vervolgens minder uitgebreid bij stil dan bij Kees Harderman voor wie hij vorig jaar een gedicht opdroeg. Hij sloot zijn toespraak af met de wens ”er samen een mooi jaar van te maken met veel geluk, hoop en liefde. En Gods zegen.”
Voor en na de toespraak was er alle gelegenheid tot ontmoeting en gesprek. ”Dat was ook de opzet”, lichtte Koelewijn achteraf toe. Hij wilde ruimte geven voor gesprek en mensen, die elkaar anders weinig of niet zien, met elkaar in contact brengen. Zo kwam toch weer de rode draad naar voren die door het jaar 2017 heeft gelopen en terugkwam bij evenementen en activiteiten. Ongetwijfeld staat dat dit jaar ook weer centraal: Verbinden.

Op het grote scherm kwamen tijdens de nieuwjaarsreceptie hoogtepunten van het voorbije jaar voorbij.

Zie ook:
Grote brand uitgebroken in oude zwembad
Internationale Hanzedagen 2017 in Kampen (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x