Nieuwjaarsreceptie gemeente Kampen biedt podium aan burgerinitiatieven (video)

Nieuwjaarsreceptie gemeente Kampen biedt podium aan burgerinitiatieven (video)

Gemeente, Nieuws, Video 0 Comment

Burgemeester Koelewijn geeft zich bloot tegenover zijn inwoners

Op de tweede werkdag van de tweede week in het nieuwe jaar 2020 hield gemeente Kampen twee maal een nieuwjaarsreceptie. ’s Morgens voor haar personeel en ’s avonds voor haar inwoners. Twee inwoners kregen het podium om over hun initiatieven te vertellen. Burgemeester Koelewijn deed een opvallende uitspraak terwijl voor de ingang de eerste twee rokers het nieuwe rookverbod negeerden.

Burgerinitiatieven
Waar vorig jaar inwoners uit Brunnepe hun initiatieven mochten toelichten, zo gaf burgemeester Koelewijn dit jaar het podium aan Duurzaam Zalk en IJsseldelta Boert Bewust. Namens Duurzaam Zalk vertelde Mischa Thiele over de werkgroep waarin hij samen met anderen al veel voor Zalk heeft bereikt. Sinds 2011 zetten ze zich in voor het verduurzamen van het leefklimaat in het dorp (zie onderaan).
Na een collectieve aanschaf van zonnepanelen hebben ze de plaatselijke internetsnelheid weten te verhogen vervolgd door het initiatief Glasvezel Buitenaf. Een recent wapenfeit van de coöperatie is de zonnestroominstallatie op het dak van het MFD.
Met het streekteam IJsseldelta van de stichting Boert Bewust maakte Kampen kennis door de ludieke verkiezing voor Miss Kampen (zie onderaan). Voorzitter Antoon Kanis vertelde over de activiteiten van IJsseldelta Boert Bewust. Dat wil enerzijds boeren en tuinders stimuleren om maatschappelijk verantwoord te ondernemen op een open en transparante manier. Anderzijds mag de hele Nederlandse samenleving beseffen trots te mogen zijn op de agrarische ondernemers.

Antoon Kanis en Bort Koelewijn tijden de nieuwjaarsreceptie van gemeente Kampen.

Carbidtraditie
Bort Koelewijn had even moeite om het woord en het podium terug te krijgen van de enthousiaste Kanis. Maar de Kamper burgervader wilde zijn wethouder Sport ook nog aan het woord laten. In een videoreportage vertelde Geert Meijering over het Sportakkoord dat iedereen in staat moet stellen om te sporten.
Inhakend op de portefeuilles van Meijering, tevens Economiewethouder, vertelde Koelewijn over de goede startpositie van dit jaar qua economie. Hij vermeed de ingrijpende aanstaande bezuinigingen maar verwees wel naar een Nieuwsuurreportage over zorgmisbruik. Hij startte zijn nieuwjaarswelkom aan de toegestroomde actieve Kamper burgers met de constatering dat, gezien de geuite nieuwjaarswensen, gezondheid voor iedereen een rol lijkt te spelen.
Op het nieuwe rookverbod, dat aan de voordeur al geschonden werd, ging Koelewijn heel summier in. Uitgebreider vertelde hij over de kanteling in de publieke opinie over vuurwerk. Daarmee gaf de Kamper burgervader zijn – niet verrassende – stellingname bloot. Hij ondersteunt een vuurwerkverbod maar de traditie van melkbusschieten moet zeker behouden blijven. Die woorden gingen als een carbidvuurtje rond op social media na afloop. De toon voor het nieuwe jaar is gezet.

Zie ook:
Nieuwe verkiezing: Miss Kampen 2019 (video)
Eigen groenbeheer biedt toekomst voor MFD Zalk
Kamper stadhuis en plein per heden rookvrij
Nieuwjaarsreceptie gemeente Kampen 2019 (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x