Nieuwjaarswensen over en weer

Nieuwjaarswensen over en weer

Gemeente, Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Veel aanloop in Stadsgehoorzaal en op Veerman van Kampen

Rond de overgang naar het nieuwe jaar 2024 zijn er weer talloze nieuwjaarswensen over en weer gegaan. Kamper boeren, burgers en buitenlui waren welkom op de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie in de Stadsgehoorzaal. Kamper ondernemers troffen elkaar op de IJssel, op de Veerman van Kampen om precies te zijn. Bij een toost blikte men terug en vooruit.

Nieuwjaarsreceptie
Na een uitstapje naar Zalk vorig jaar, was de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie teruggekeerd in Kampen. Het voornemen om de kernen langs te gaan, is meteen verlaten en een reden daarvoor geeft de gemeente niet. Zalk was vorig jaar in het oog gesprongen door het winnen van de Dorpsvernieuwingsprijs (zie onderaan).
Een resterende maatregel van het coronatijdperk volgend, dienden bezoekers zich wel aan te melden voor de receptie in de Stadsgehoorzaal. Na een kort vers van de Stadsdichter (zie onderaan), betrad burgemeester Sander de Rouwe het podium als een ware entertainer, zoals zijn voorganger Bort Koelewijn publiek ook niet schuwde. De Rouwe keek kort terug op het voorbije jaar waarin Kampen groeide zoals ook zijn gezin. Zijn negentallig kroost heden sluit aan op de negen kernen van gemeente Kampen, het nieuwe dorp Reeve meegerekend.

Adembenemend
In zijn column merkte Henk de Koning op ”dat de burgemeester tegen intimi bekende dat zijn gezin nu wel compleet is. Je hoorde de ooievaars in Zalk en Wilsum een zucht van verlichting slaken. Kunnen ze weer eens normaal overwinteren in Afrika!”
Naast het optreden van De Rouwe, mocht het aanstormend creatief talent Dani Zwiers zich presenteren. De scherpte en muzikaliteit zit erin maar de presentatie komt nog zoekend over. Vorig jaar mocht de Kamper tiener zijn debuut maken in het Vestzaktheater met zijn voorstelling Op de grens van afwezigheid. De Acrogymgroep van Wilhelmina Kampen gaf een adembenemend optreden. Met een menselijke piramide zochten de meisjes de dakspanten van de Grote Zaal op.
Met 420 aanmeldingen was de Grote Zaal zo goed als vol zaal en het was het na afloop ook dringend geblazen in de foyer. Het voltallig college van B&W stelde zich strategisch op bij de deur en handen werden geschud als in het pré-coronatijdperk.

Champagnemoment
Ondernemend Kampen verzamelde zich dit jaar op de Veerman van Kampen voor het traditionele Champagnemomentje van Kampen Partners. Allereerst blikte stadsmarketeer Roeland Tameling terug op het voorbije, drukke Hanzejaar. Vorig jaar had hij de gelegenheid te baat genomen om op de Koggewerf volop plannen aan te kondigen (zie onderaan).
Wethouder Bas Wonink vertelde wederom hoe trots hij is op ondernemend Kampen en hoe blij daar wethouder te mogen zijn. Bekende en minder bekende ondernemers vertelden daarna hun plannen en voornemens onderwijl de Veerman de IJssel afvoer. In de hoek zat een jongeman die het champagnemomentje zowaar op internet had ontdekt. Kampen verkennende was hij ook op de boot geklommen.
Halverwege keerde het schip en werd het achterliggende idee duidelijk: men ging ’Terug naar Kampen’. Dit is het thema dat Kampen Partners (voorheen Kampen Marketing) hanteert en waaraan ze activiteiten ophangt. Afgelopen jaar en komende jaren. Met een toost voer de Veerman terug naar af, terug naar Kampen.

Zie ook:

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x