Jennifer’s eerste bundel slaat aan

Jennifer’s eerste bundel slaat aan

Nieuws, Video 0 Comment

’Gedichten van een jonge vrouw’ genomineerd voor ’Boekgoud 2020’

Het debuut van Jennifer Frijlink als dichteres slaat aan. Ze krijgt positieve reacties op haar in oktober bij Boekhandel Bos gepresenteerde dichtbundel. In Hasselt en Zwolle raakte de eerste druk zelfs uitverkocht waarna een tweede oplage volgde. De bundel ’Gedichten van een jonge vrouw’ is nu genomineerd voor de publieksprijs ’Boekgoud 2020’. Het boek zelf roept iedereen op om te stemmen.

Verkoop
De gedichtenbundel ’Gedichten van een jonge vrouw’ geeft een inkijkje in de beslommeringen van een jonge vrouw. In oktober legde Frijlink een stapeltje neer bij Boekhandel Bos in de Oudestraat (zie onderaan). Voordat de winkels moesten sluiten vanwege de coronarestricties, raakte de bundel al uitverkocht bij Vivant in Hasselt en Waanders in Zwolle. De verkoop vervolgde via de website van uitgever Boekscout en via het Instagramaccount @Jenniferfrijlink.
De reacties komen van mensen die de dichtbundel zelf hebben gelezen en mensen die het hebben gekocht om cadeau te geven: ”Iedereen heeft wel een gedicht gevonden dat op hen aansluit,” aldus de debuterende dichteres, ”ze vinden herkenning”. Zo merkt een lezer(es) op: ”Oh, van die kant heb ik het nooit bekeken, wat leuk.” De gedichten geeft, naast de nodige humor, ook genoeg stof om over na te denken.

Publieksprijs
Uitgeverij Boekscout reikt jaarlijks de “felbegeerde” prijs BoekGoud uit aan auteurs van boeken die worden gelezen, geprezen en uiteindelijk gekozen tot ultieme favoriet door de publieks- en vakjury.
De uitgever noemt het “een erkenning voor de prestaties van de deelnemende auteurs en heeft tot doel schrijvers te stimuleren hun creativiteit ten volle te gebruiken, te ontwikkelen en te etaleren en daarbij het plezier te ervaren dat met het schrijven samengaat.”
De prijzen worden groots uitgereikt op het kantoor van de uitgeverij in Soest. Frijlink reist straks ook af naar Soest en zou de prijs binnenhalen “boektastisch” vinden. Dat woord fluisterde de dichtbundel zelf Frijlink in. Het boek dat zichzelf prachtig gevuld vindt met gedichten vraagt iedereen om een stem uit te brengen op https://BoekGoud.nl/stemmen/11071.

Voor diegenen die de bundel ‘’Gedichten van een jonge vrouw’ nog niet heeft, staan onderaan twee gedichten geciteerd (klik aan voor uitvergroting). De winnares van vorig jaar vertelt in de videoreportage over de wedstrijd en de uitgever.

Zie ook:
Debuterend Kamper dichteres presenteert eerste bundel


Jennifer Frijlink (hier bij Boekhandel Bos) is genomineerd met haar dichtbundel ’Gedichten van een jonge vrouw’ voor 'Boekgoud 2020'.

Jennifer Frijlink (hier bij Boekhandel Bos) is genomineerd met haar dichtbundel ’Gedichten van een jonge vrouw’ voor 'Boekgoud 2020'.
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x