Hulp voor bevolking Oekraïne vanuit Open Hof (video)

Hulp voor bevolking Oekraïne vanuit Open Hof (video)

Kerk, Nieuws, Video 1 Comment

PGK zamelt geld en levenmiddelen in voor land in oorlog

De oorlog in Oekraïne duurt voort en daarmee de nood onder de bevolking in het oorlogsgebied. Vanuit de Protestantse Gemeente Kampen (PGK) wordt aan de kerken en inwoners van Kampen geld en goederen gevraagd voor de noodlijdende bevolking. Bij de Open Hof wordt alles ingezameld en gecoördineerd. Vrijdagavond sluit de actie af met een groot sponsordiner.

Noodhulp
In november zijn er goederen en levensmiddelen naar Cherson in Oekraïne gegaan (zie video onderaan). Volgende maand wordt dit transport herhaald en de Protestantse Gemeente Kampen heeft dit project ’geadopteerd’. De werkgroep Noodhulp Oekraïne wil noodhulp bieden aan de zwaar getroffen inwoners in Oekraïens oorlogsgebied. Daarvoor worden levensmiddelen en goederen ingezameld die daar rechtstreeks aan de bevolking zullen worden uitgedeeld.
Via de aangesloten kerken worden alle inwoners van Kampen opgeroepen een bijdrage te leveren, waar mogelijk, materieel of financieel. Er is een lijst opgesteld van spullen waar het meest behoefte aan is. Klik hier om de lijst in te zien. Daarop staan ook de inleverdata en bankgegevens voor een gift. De donaties, om allereerst de transportkosten van €3500 te bekostigen, komen goed op gang alsmede de spullen om de maar liefst 600 dozen te vullen.

Inzamelpunt
De Open Hof is gekozen als centraal inzamelpunt. Dagelijks wisselen vrijwilligers elkaar af om de dozen te vullen. De volle dozen worden verzameld in een bedrijfsunit van een gemeentelid waar ze worden omgeruild tegen lege dozen. Begin februari hoopt een ander gemeentelid af te reizen. Gerjan Wielink, kerkend in de Broederkerk, heeft een transportbedrijf in Dronten.
In december reisde hij al voor de vijftiende keer af naar Oekraïne. Wielink bracht toen 25.000 kilo aan kleding, voedsel en medicijnen naar de regio Donetsk. Met deze ervaring weet hij waar er behoefte aan is. De plaats waarheen het transport in februari gaat, is nog niet bekend. Maar deze zal aan het oostfront liggen, verwacht Asse Reinders, één van de coördinatoren van de actie.

De tafel met een klein deel van de ingezamelde hulpgoederen.


Sponsordiner
Vrijdagavond wordt de inzameling afgesloten met een sponsordiner. Geld en goederen blijven echter tot het echte vertrek van het transport van harte welkom want het doel om 600 dozen te vullen, lijkt toch hoog gegrepen. De om en nabij honderd aanmeldingen voor het sponsordiner zijn boven verwachting.
Voor twintig euro krijgen de gasten in de Open Hof een driegangenmenu geserveerd volgens het idee van een mensa. Bij het lopend buffet kan er gekozen worden tussen kip, rundvlees en vegetarisch. Waarschijnlijk wordt er een ’tijdslot’ gehanteerd om iedereen te kunnen bedienen.
Het nieuws deze week dat Duitsland tanks gaat leveren, geeft geen uitzicht op een spoedig einde aan de oorlog. De door de PGK geadopteerde noodhulpactie is daardoor des temeer welkom voor de inwoners van Oekraïne.

Zie ook:
Gevluchte Oekraïense jongeren steken de handen uit de mouwen
Kampenion introduceert tafeltennisrobot voor OekraïnersSubscribe
Abonneren op
guest
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
G. A. Gunnink

Het sponsor diner bracht bijna 2000 euro netto op en er staan al 500 van de 600 dozen met goederen gereed, aldus de mededeling van de werkgroep vanmorgen in de Open Hof.

Back to Top

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x