Schrappen evenementen naar wens Veiligheidsregio

Schrappen evenementen naar wens Veiligheidsregio

Nieuws, Regionaal 0 Comment

Noodverordening legt beperking op voor campings en parken

Het Regionaal Beleidsteam (RBT) van de Veiligheidsregio IJsselland (VRIJ) heeft met instemming gereageerd op het kabinetsbesluit om alle evenementen tot één juni te schrappen, ook waar minder dan honderd bezoekers zouden komen. Dit betekent dat paasvuren en vieringen rond Koningsdag en 75 jaar Bevrijding niet doorgaan.

Samenstelling RBT
Het RBT is deze week twee keer bijeengekomen voor de coronacrisis onder voorzitterschap van Peter Snijders, burgemeester van Zwolle. Het team bestaat uit de burgemeesters van de elf gemeenten in Veiligheidsregio IJsselland, te weten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. Daarnaast zijn onder meer brandweer en politie vertegenwoordigd en de GGD-GHOR plus het Openbaar Ministerie.
Zij beslissen over de te nemen maatregelen ter beheersing van de coronacrisis. Lokaal ligt de crisiscoördinatie bij een Gemeentelijke Beleidsteam (GBT). Tussen RBT en GBT’s vindt afstemming en uitwisseling plaats.

Actueel beeld
Afgelopen maandag vergaderde het RBT over de corona-epidemieontwikkeling in de regio. Het beeld is dat de eerder afgekondigde maatregelen maatregelen van het kabinet, om besmetting tegen te gaan, doorgaans goed worden opgevolgd in de regio. Uitzonderingen daarop zijn de slechte naleving van afstand houden in onder meer bouwmarkten en tuincentra. Ook kwamen nog steeds groepen jongeren samen.
Het kabinet nam afgelopen maandag aanvullende maatregelen. Deze kunnen worden ingezet als goed overleg niet tot oplossingen leidt. Dit om groepsvorming op straat tegen te gaan evenals ongewenste samenkomst op verboden locaties en ongewenst winkelgedrag zoals minder dan anderhalve meter onderlinge afstand.

Vergadering van Veiligheidsregio IJsselland.

Noodverordeningen
Het RBT van VRIJ heeft de noodverordening vastgesteld die door de Rijksoverheid is aangekondigd. ”De meeste mensen houden zich goed en zorgvuldig aan de landelijke maatregelen” aldus het RBT. Met deze noodverordening is het in deze regio echter mogelijk om te handhaven waar nodig.
De noodverordening bevat een waslijst aan verboden waarvan een aantal al bekend zijn. Nieuw is de aanwijzing voor campings en vakantieparken. Via een artikel om gebieden en locaties te verbieden, is verblijfsrecreatie verboden waar sprake is van gedeelde sanitaire voorzieningen. Verblijf in een vakantiewoning met eigen sanitair blijft toegestaan.
”Tijdens deze crisis willen we geen toestroom hebben van toeristen,” licht Peter Snijders toe. Hij begrijpt dat dit ingrijpende maatregelen zijn voor de campings en vakantieparken in regio IJsselland.

Zie ook:
Gemeente Kampen volgt richtlijnen RIVM GGD
Ook gezonde mensen zeggen ontmoetingen af

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x