Oecumenische Mariaviering in ’s-Heerenbroek bij Mariakapel

Oecumenische Mariaviering in ’s-Heerenbroek bij Mariakapel

Kerk, Nieuws 0 Comment

Ontdaan van koperlaag schittert Mariabeeld in originele kleuren

De traditie om een oecumenische viering te houden bij het Mariakapelletje in buurtschap Veecaten, wordt weer opgepakt. Woensdag 25 mei om 19u00 is jong en oud welkom bij een viering geleid door voorgangers uit de rooms-katholieke en protestantse kerk. Het Mariabeeld in het kapelletje heeft zich verlost van de overgeschilderde koperen laag.

Openluchtdienst
Henk en Diny van Dam verwachten veel mensen bij de oecumenische viering die in deze Mariamaand wordt gehouden bij het kapelletje dat Henk bij hun woonhuis en schuren bouwde. Ds. Nelleke Beimers en Jeanne Gerretzen zullen de dienst leiden. Zij zijn de voorgangers van respectievelijk de Protestantse Gemeente De Bron in IJsselmuiden en van de Thomas a Kempisparochie, waartoe de Buitenkerk in Kampen en de RK Kerk in IJsselmuiden behoort.
De kapel is gebouwd door Henk van Dam, die daartoe opdracht kreeg in een droom om het beeld te redden uit de in 2014 met sluiting bedreigde Verrijzeniskerk in Zwolle, die later inderdaad sloot en overging naar de protestantse kerk. Henk nam de taak voortvarend ter hand en op 1 februari 2015, de dag voor Maria Lichtmis, werd onder grote belangstelling de kapel gewijd door pastoor Boogers, in bijzijn van toenmalig burgemeester Koelewijn en dominee Nelleke Beimers.

De Mariakapel van Henk en Diny van Dam aan de Veecaterweg 3 in 's-Heerenbroek.

Nieuw leven
In het land achter de Mariakapel laat Henk waarschijnlijk zijn paarden met hun veulens lopen. Verderop op zijn erf wijst hij graag op de ooievaarsnesten, waarin moeders over hun jongen waken. Zo kan ook Maria aangeroepen worden en veel mensen bezoeken daarvoor de kapel waarin ook enkele rozenkransen van bezoekers zijn achtergelaten.

De zwager van Henk van Dam heeft het beeld nieuw leven ingeblazen. Frans Herbrink heeft het beeld eerst goed schoongemaakt en daarna opnieuw beschilderd, in de kleuren die tevoorschijn kwamen onder de koperlaag waarmee het beeld in de Verrijzeniskerk heeft gestaan.
Woensdagavond is iedereen welkom om het resultaat te bewonderen en om om zeven uur aan de Veecaterweg 3 in ’s-Heerenbroek stil te worden bij ’Maria van Veecaten’.

Het Mariabeeld, een icoon en enkele rozenkransen in de kapel aan de Veecaterweg in 's-Heerenbroek.

Zie ook:
Viering bij Mariakapel in ’s-Heerenbroek (2019)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x