Nieuwe lokatie Kringloop Kampen geopend (video)

Nieuwe lokatie Kringloop Kampen geopend (video)

Nieuws, Video 0 Comment

Bescheiden openingshandeling burgemeester na eerdere ingebruikname

Op Nationale Kringloopdag is officieel de nieuwe winkellocatie van Kringloop Kampen geopend. Samen met directeur Henri Bouwmeester verplaatste burgemeester Bort Koelewijn een klein deel van de honderden kilo’s kleding die wekelijks binnenkomt. De nieuwe stek in Kampen biedt het kringloopbedrijf alle ruimte.

Nationale Kringloopdag
In september was de grote winkelruimte al in gebruik genomen (zie onderaan). Met de officiële opening was gewacht op de feestdag die georganiseerd wordt door de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) en alle 100% Kringloop!winkels. Tot die laatste groep behoort ook Kringloop Kampen. Een bordje op de toonbank geeft de bijbehorende garanties weer op het gebied van arbeidsparticipatie, professionaliteit en milieu.
Deze onderwerpen kwamen terug in de korte openingswoorden van Bouwmeester en Koelewijn. De kledingindustrie zou de op één na meest vervuilende industrie zijn. Hergebruik komt hieraan tegemoet. Koelewijn schetste dat zo’n achttien kilo per huishouden op jaarbasis bij de kringloop belandt. Veertig procent wordt weer verkocht en twintig procent komt bij het afval.
Sociaal gezien komt de kringloop de 400.000 mensen tegemoet die in Nederland structureel in financiële nood verkeren.

Bort Koelewijn en Henri Bouwmeester verkklaren de nieuwe kringlooplocatie voor geopend.

Veel vrijwilligers
Betreffende arbeidsparticipatie heeft Kringloop Kampen meerdere mensen in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt. In totaal heeft de winkel 24 medewerkers in dienst naast de 40 vrijwilligers. Koelewijn sprak aan hen zijn complimenten uit.
Bouwmeester sloot zich aan bij de waardering en de trots van de burgemeester. De hal was met de Kringloopdagvlaggetjes extra feestelijk. Verder gaven onder andere Groei en Bloei, kunstenaar Marcel Timmermans en Atelier Heidi Viltstift acte de présence. Langs de wand tegenover de ingang had Otto Veltman zijn kruideniersexpositie neer gezet.
Langs andere wanden staan rijendik de kledingrekken. Kringloop Kampen kan nu uitpakken. Dat uitzicht vanuit de hal op de wanden vol kleding bracht één bezoeker tot de opmerking dat ”ze hier meer hebben dan de C&A”.

Zie ook:
Kringloop Kampen komt de brug over (video)
Nieuwe hal voor Kringloop Kampen (video)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top