Onbezorgd spel sluit zomervakantie af

Onbezorgd spel sluit zomervakantie af

Nieuws, Politiek 0 Comment

CDA organiseert middag in De Speelpoort op laatste vakantiedag

Alle kinderen waren uitgenodigd om op de laatste dag van de grote vakantie te komen spelen in De Speelpoort. De Kamper afdeling van het CDA organiseert deze middag al jaren. In de speeltuin konden (groot-)ouders ongedwongen kennis maken met het CDA. Vertegenwoordigers uit alle lagen van de democratie gaven acte de présence. Onder een stralende zon probeerden de kinderen de grote mensen mee te krijgen op de glijbaan.

Traditie
Na tien jaar mag de jaarlijkse speelmiddag als afsluiting van de zomervakantie inmiddels een traditie genoemd worden. Kinderen konden naar hartenlust spelen in de populaire speeltuin aan het Engelenbergplantsoen. Ooit vond Sinterklaas daar zijn hoofdpiet terug die na de landelijke intocht aan de IJsselkade spoorloos was verdwenen.
In juni gingen Oegandese kinderen van het kinderkoor Wasoto hun Kamper leeftijdgenootjes voor met plezier maken bij De Speelpoort (zie onderaan). Allen wisten zich even nat en vies te maken bij de waterpomp en in de zandbak. Naast gratis toegang stond er gratis koffie, thee en ranja klaar.

Achter het prikbord schenkt Harry Selles ranja in.

Ontmoeting
Na het vertrek van Hilde Palland naar de Tweede Kamer (zie onderaan), kwam in Kampen de functie van afdelingsvoorzitter vacant. Naar verwachting vult Harry Selles deze binnenkort in. Hij vertelt dat het idee achter de speelmiddag ”een laagdrempelige ontmoeting is tussen Kamper raadsfractie en Kamper inwoners.”
”Met een flyer in de hand op de Oudestraat,” vertelt hij, ”heb je toch andere gesprekken dan met koffie, thee en ranja op een bankje in de speeltuin.” Naast direct contact, waar alle aanwezigen voor open stonden, konden bezoekers op een prikbord hun suggesties en grieven achterlaten.

Volksvertegenwoordigers
Alle geledingen uit het CDA kwamen een kijkje nemen, van betrokken leden tot volksvertegenwoordigers in Kampen, Zwolle en Den Haag. Op onderstaande foto staan van links naar rechts: nestor Cor Adema, raadslid Hardy Wellenberg, Provinciale Statenlid Wim Duitman, Tweede Kamerlid Hilde Palland, Eerste Kamerlid Theo Rietkerk en wethouder Geert Meijering.
Sommige bezoekers waren verrast waren door de gratis toegang. Anderen kwamen naar de speeltuin om al dan niet een (politiek) praatje. Terwijl de kinderen zich vermaakten met de vele speeltoestellen. Maandag ging iedereen weer naar school, stadhuis, provinciehuis of naar het Haagse Binnenhof.

Volksvertegenwoordigers van CDA-huize.

Zie ook:
Oegandees kinderkoor te gast in Kampen-Zuid
Kampenaren betreden Staten-Generaal

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x