Zelf groenonderhoud verzorgen valt in goede aarde bij inwoners Zalk en gemeente Kampen

Zelf groenonderhoud verzorgen valt in goede aarde bij inwoners Zalk en gemeente Kampen

Kamper Kracht, Natuur, Nieuws 0 Comment

Na proef van twee jaar wordt beheer overgedragen aan Zalker stichting ’An de Steege’

De gemeente is verantwoordelijk voor aanleg en onderhoud van openbaar groen. Gemeente Kampen experimenteert sinds een paar jaar met het overdragen daarvan aan inwoners zelf. In Zalk loopt een experiment van twee jaar af en bij zowel inwoners als gemeente is de proef in goede aarde gevallen. Woensdag draagt wethouder Jan Peter van der Sluis officieel het groenonderhoud over aan de Zalker stichting ’An de Steege’.

Begraafplaats
Het meest aansprekende voorbeeld van openbaar groen is de begraafplaats. Deze is de afgelopen twee jaar onderhouden door inwoners uit Zalk zelf. Het experiment loopt volgende maand af en is geëvalueerd. Over de proef zijn zowel bewoners als gemeente tevreden. Derhalve is nu de afspraak gemaakt dat het groenonderhoud door de bewoners voortgezet wordt.

Inwoners uit Zalk zelf onderhoudt de begraafplaats.

Overeenkomst
Woensdag 28 november ondertekenen Jan Peter van der Sluis, namens gemeente Kampen, en Johan Boeve, namens Stichting ‘An de Steege’, een overeenkomst. Daarin wordt afgesproken dat het onderhouden van de begraafplaats en het openbaar groen in Zalk van 1 januari 2019 tot 1 januari 2024 voortgezet wordt door de bewoners.
Wethouder Van der Sluis is enthousiast over de betrokkenheid van de bewoners bij hun eigen omgeving. Het vergroot de cohesie in het dorp en het eigen onderhoud (in plaats van door de gemeente) komt de kwaliteit van het openbaar groen ten goede.

Eerder groen nieuws uit Zalk:
Zalkerwaard groeit en bloeit (aug. 2018)
Zalkerbosch is nu aan de beurt (jan. 2016)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x