Onderzoek naar windmolens bij Zuiderzeehaven

Onderzoek naar windmolens bij Zuiderzeehaven

Gemeente, Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Windturbine op terrein RWZI zou duurzaam waterschap bevorderen

Achter de schermen wordt nog steeds geprobeerd om meer windmolens in gemeente Kampen te krijgen. Windkr-acht BV en Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) gaan nu samen de mogelijkheden verkennen op het Kamper industrieterrein bij de Zuiderzeehaven. WDODelta kijkt naar een windturbine op het eigen terrein van de zuiveringsinstallatie en Windkr-acht op het naastgelegen industrieterrein.

Duurzaam
Gemeente Kampen wil meer duurzame energie opwekken en heeft gebieden aangewezen voor windmolens. In het verleden maakte Weever BV al gebruik van die mogelijkheid (zie onderaan). Op het industrieterrein in de Zuiderzeehaven ligt de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) van WDODelta.
Een windturbine op dit terrein kan ruim 30 procent bijdragen aan de totale energie via wind. In 2025 wil het waterschap energieneutraal zijn. Het Algemeen Bestuur van het waterschap stemde afgelopen dinsdag in met het voorstel.

De rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta).

Windturbines
In het industriegebied staan al vier windmolens. De gevolgen van een vijfde windturbine voor de omgeving wordt gedetailleerd onderzocht. Daarbij komt ook natuuronderzoek om de hoek kijken vanwege het Natura 2000-gebied dat aan het bedrijventerrein grenst.
Andere onderzoeksfactoren betreffen de invloed op de scheepvaart op de IJssel en op omliggende bedrijven en woningen. Deze en andere belanghebbenden worden nauw bij de binnenkort te starten procedure betrokken, belooft het waterschap.

Zie ook:
Windmolens bij Hattemerbroek toegestaan
Aanvraag voor windmolens in Koekoekspolder afgewezen
Volop initiatieven in streven naar Kamper duurzaamheid

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x