Werkweek begint met twee ongevallen op N50

Werkweek begint met twee ongevallen op N50

Nieuws 0 Comment

Nieuwe minister geeft geen prioriteit aan verbreding bij Kampen


De nieuwe werkweek is met de nodige blikschade begonnen. Gistermorgen was het twee keer raak op de N50 die langs Kampen loopt. Na een kop-staartbotsing in de richting van Zwolle, raakte kort daarna een bestuurder van de weg en belandde aan de overkant in de berm. De pleidooien voor wegverbreding houden aan maar minister van Verkeer Cora van Nieuwenhuizen gaat daarin niet mee.

Maandagmorgen
Even voor achten kwam een melding binnen van een kop-staartbotsing op de N50. Na de politie ging even na achten ook een brandweerauto op de melding af maar die hoefde niet in actie te komen. De aanrijding tussen een bestelauto en een personenwagen vond plaats op het wegvak richting Zwolle. Beide auto’s werden afgesleept. Er was alleen sprake van materiële schade en geen gewonden. Wel ontstond er een lange file.
Dat had een achteropkomende automobilist vermoedelijk niet in de gaten. Om niet op de staart van de file in te rijden, gooide de automobilist uit de richting van Emmeloord op het laatste moment zijn stuur om. Hij belandde aan de overkant van de weg. Juist op dat moment naderde er geen tegenligger. In de andere berm sloeg de auto over de kop. Wederom was er opnieuw sprake van alleen (forse) materiële schade.

Geen haast
Al lange tijd wordt er gepleit voor verbreding van de N50 tussen knooppunt Hattemerbroek en de Ramspolbrug. Vanuit provincie Overijssel, gemeente Kampen en individuele burgers. Vorige week was het precies een jaar geleden dat het nieuws kwam dat een Kamermeerderheid voor verbreding is. Daar is het vooralsnog bij gebleven. Tot grote teleurstelling van onder andere de Kamper VVD-fractie, die haar partijgenoot in Den Haag erop aangesproken heeft. Van Nieuwenhuizen liet vorige week weten dat er geen versnelling naar 2021 in de planning komt. Volgens Rijkswaterstaat is een combinatie van het werk met het groot onderhoud, dat in 2018 gepland staat, niet mogelijk.
Het vervolgtraject van de autoweg in Flevoland, van de Ramspolbrug tot knooppunt Emmeloord, is in 2015 verbreed naar 2×2 rijstroken. Niettemin vindt ook provincie Flevoland dat het Overijsselse deel niet tot 2023 kan wachten met verbreding. Gedeputeerden van beide provincies blijven streven naar aanleg van extra rijstroken in 2021. De lobby duurt voort.

De in de tegenoverliggende berm over de kop geslagen auto is weer rechtop gezet.

Zie ook eerdere berichtgeving uit september:
Ernstig verkeersongeval op N50
Stevige storm blaast bomen en vrachtwagens om

 

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x