Ook gezonde mensen zeggen ontmoetingen af

Ook gezonde mensen zeggen ontmoetingen af

Nieuws 0 Comment

Stichting Ont-moet zegt maandagtreffen af en voert spreekuur in

Gewoonlijk houdt Stichting Ont-moet op maandagochtend een samenzijn waarvoor de Stadsgehoorzaal ruimte beschikbaar stelt. Na sluiting hiervan vanwege het coronavirus, stelde Gert Zomer vorige week voor om elkaar op de Nieuwe Markt te treffen. Een dag later blies hij dit echter af. De warenmarkt op de Nieuwe Markt ging echter gewoon door. Met aandacht voor afstand en hygiëne, zoals ook deze week.

Eenzaamheid
Nog meer dan voor sommigen gebruikelijk, kan eenzaamheid toeslaan na het stilleggen van het openbaar leven tot, aanvankelijk, zes april. Voor wie niet behoort tot een kwetsbare groep en die zich gezond voelt, wilde Ont-moet een alternatief bieden om op de maandagmorgen toch iemand te zien bij een bak koffie. AGF-handel Vitamientje zou bijdragen met verse sinaasappelsap.
Met inachtneming van de regels van het RIVM, zou men elkaar in de buitenlucht toch kunnen treffen. “Een moment om even een ander te ont-moeten. Voor bijvoorbeeld een wandeling door het park of over de markt. In kleine groepjes en alleen als dat verantwoord is.” Zo luidde de uitnodiging op Facebook.
Een half etmaal later werd de uitnodiging ingetrokken en het samenzijn afgeblazen. De organisatie had in de tussentijd alarmerende verhalen uit Italië en Noord-Brabant gehoord. Er werd verwezen naar het advies van het RIVM die ontmoetingen van gezonde mensen echter niet uitsluit.

Maandagmarkt in Kampen.

Aangescherpt
De ontwikkelingen rondom het coronavirus en de maatregelen om verspreiding in te dammen, volgen elkaar snel op. Een week na het afgeblazen initiatief, kondigde het kabinet aan tot één juni geen samenkomsten meer toe te staan op straffe van hoge boetes.
Daarmee zou het alternatieve maandagmorgentreffen van Ont-moet ook juridisch niet meer toegestaan zijn. De stichting houdt nu telefonisch spreekuur zoals meer initiatieven van de grond komen om eenzaamheid en sociaal isolement te doorbreken.
Boodschappen zullen nog altijd gedaan mogen en moeten worden. De warenmarkt op de maandagmorgen vond dan ook doorgang. Met een dringend beroep aan de bezoekers om de richtlijnen te volgen inzake afstand en hygiëne. Hiertoe was water en zeep beschikbaar gesteld. Het is afwachten hoe ver het kabinet gaat met het isoleren van mensen en het plat leggen van het economische en maatschappelijke leven.

Zie ook:
Waardering met nominatie Vrijwilligersprijs
Pleidooi voor LHBTI-beleid op Coming Out Day (video)
Aandacht voor ”zijn wie je bent”

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x