Geert Meijering verlaat politieke arena

Geert Meijering verlaat politieke arena

Gemeente, Nieuws, Politiek, Regionaal 0 Comment

CDA-wethouder zet carrière voort bij NS regio Noord-Oost

Per 23 augustus biedt Geert Meijering (CDA) zijn ontslag aan als wethouder in gemeente Kampen. Hij treedt dan in dienst van de Nederlandse Spoorwegen als manager Public Affairs. Hij komt te werken onder een partijgenoot. Vorig jaar werd voormalig Tweede Kamerlid Maarten Haverkamp (CDA) de nieuwe regiodirecteur Noord-Oost Nederland. De Kamper CDA-fractie komt voor het zomerreces met een opvolger.

Carrière
Meijering neemt met de overstap naar de NS afscheid van de politiek. Hij heeft dan bijna zijn tweede raadsperiode erop zitten. Bij aanvang van de huidige raadsperiode lichtte hij zijn achtergrond en beweegredenen toe in een artikelserie van Kamper Nieuws (zie onderaan). In zijn portefeuille zitten deze periode met name Economie en Sport waarnaar ter illustratie onderaan twee artikelen verwijzen.
In zijn ontslagbrief prijst hij het debat met de raad al hadden ”sommige dossiers minder vaak aan de orde mogen komen”. Daarmee doelt hij ongetwijfeld op het debacle van het parkeerdek bij de Buitenhaven dat desondanks (of juist daarom) groots werd geopend (zie onderaan).

Samen
Het voor Meijering in de politiek belangrijke aspect van samen leven en werken, keert terug in zijn nieuwe betrekking. Als manager Public Affairs is hij straks ”de eerste contactpersoon, primair verantwoordelijk voor regionale ontwikkelagenda’s en betrokken bij een breed scala aan onderwerpen op gebied van mobiliteit en regionale ontwikkelingen” oftewel de strategische positionering van NS richting provincies, gemeenten, vervoerders en belangenorganisaties.
Onder de regio Noord-Oost valt ook Overijssel maar daar zal hij de eerste twee jaar afstand tot houden om belangenverstrengeling te voorkomen. Meijering spreekt over de afgelopen periode als ”zeven vette jaren” maar trekt de bijbelse vergelijking niet door naar de zeven magere jaren die zouden volgen. Hetgeen ook niet te verwachten is met zijn nieuwe betrekking in weliswaar een nieuwe (vervoers)arena.

Zie ook:
Kamper wethouders stellen zich voor: ”Mens, waar ben je?”
Ondernemer van het Jaar 2018 in het zonnetje gezet
Nationaal Sportakkoord uitgewerkt in Kamper Sportakkoord (video)
Voorproefje KiOK tijdens opening parkeergarage Buitenhaven (video)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x