Ontwikkelfonds Regio Zwolle open voor werknemers en werkzoekenden

Ontwikkelfonds Regio Zwolle open voor werknemers en werkzoekenden

Nieuws, Regionaal, Zakelijk 0 Comment

Mogelijkheden voor opleiding en bijscholing per 1 juli verruimd

De negentien gemeentes uit vier provincies die binnen Regio Zwolle deelnemen aan de Human Capital Agenda, hebben vanuit dat programma besloten dat werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle zich vanaf 1 juli gratis kunnen laten (bij)scholen. Voor de coronacrisis was de scholingsmogelijkheid voor medewerkers alleen beschikbaar via (potentiële) werkgevers. Ook voor werkgevers is de regeling gunstiger gemaakt.

Aanmelding
Nieuw is dat individuele inwoners c.q. medewerkers zich vanaf juli rechtstreeks kunnen aanmelden bij het zogeheten Ontwikkelfonds. Voor werkgevers is het nieuw dat zij nu voor een onbeperkt aantal medewerkers een aanvraag kunnen indienen, dat de scholingstermijn is verlengd en dat het opleidingsniveau niet meer begrensd is.
Zo kan iedereen makkelijker de regie op haar of zijn eigen loopbaan pakken, laat Regio Zwolle weten in een persbericht. Het doel is voor iedere inwoner een geschikte functie te vinden is en andersom.
Opleidingen
Wie belangstelling heeft voor om- of bijscholing heeft mogelijkheden voor cursussen, trainingen en opleidingen die aansluiten bij de behoeften van de huidige arbeidsmarkt en werkgevers, zoals een cursus digitale vaardigheden of een omscholing tot leraar, verzorgende, logistiek medewerker of ICT-medewerker.

Ontwikkelfonds
De kosten van (bij-)scholing worden betaald uit het Ontwikkelfonds Regio Zwolle. Dit ging halverwege 2019 van start met de ambitie om van Regio Zwolle de regio te maken waar bedrijven en mensen blijven groeien.
Het fonds maakt deel uit van de Human Capital Agenda, een initiatief van negentien regiogemeentes in Regio Zwolle. Bij deze netwerksamenwerking zijn in totaal tweeëntwintig gemeentes aangesloten.
Aan de financiering van zijn voorwaarden verbonden zoals woonachtig zijn in een deelnemende gemeente en een gesprek met een loopbaancoach van Leren en Werken.

Thuis aan het werk of studie

Opgaves
Iedere regiogemeente maakt haar eigen afweging, en de manier waarop, in deelname aan de vijf regionale opgaves die Regio Zwolle kent. Naast Human Capital zijn dat Economie, Bereikbaarheid, Leefomgeving en Energie. Behalve de 22 gemeenten uit 4 provincies participeren ook onderwijsinstellingen in de netwerksamenwerking, evenals het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.
Regio Zwolle heeft slechts enkele eigen medewerkers in dienst die werken vanuit het gemeentehuis in Zwolle. Het meeste werk wordt achter de schermen verricht en één of twee keer vindt er een groot congres plaats met de deelnemende partners.

Zie ook:
Regio Zwolle onderstreept economisch belang
Regio Deal van 22,5 miljoen toegewezen aan Regio Zwolle (video)
Atlas Regio Zwolle vertelt (bijna) alles over uitgestrekte streek

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline terugkoppelingen
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x