Ontwikkeling centrumgebied IJsselmuiden gaat nieuwe fase in

Ontwikkeling centrumgebied IJsselmuiden gaat nieuwe fase in

Gemeente, Nieuws 0 Comment

Bestemmingsplan Slenke Es voorziet in woningen en winkels

In lijn met de afgesloten overeenkomst met projectontwikkelaar BCIJ, enkele jaren geleden, heeft de gemeente een ontwerpbestemmingsplan vastgesteld voor het gebied Slenke Es in IJsselmuiden. Het plan voorziet naast woningen en parkeerruimte ook in dagwinkels en een supermarkt. Om plaats te maken daarvoor werd twee jaar geleden de reeds leegstaande basisschool De Trekschuit gesloopt.

Supermarkt
Volgens onderzoek zou er in IJsselmuiden nog ruimte zijn voor een rendabele exploitatie van een extra supermarkt. Dat is opgenomen in het plan evenals kleinere winkels voor de dagelijkse boodschappen. Alles valt binnen de gemeentelijke Detailhandelsstructuurvisie.
Voor de bevoorrading wordt uitgegaan van de huidige winkelroute die het Markeresplein aandoet. Het plan voorziet ook in extra parkeergelegenheid. De Trekschuit maakte er een paar jaar geleden al ruimte voor (zie onderaan).

Woningen
In het ontwerpbestemmingsplan zijn veertien grondgebonden woningen opgenomen, vier aan de Dorpsweg en tien op de hoek van de Slenkstraat met de Schoutstraat. Voor de woningen aan de Dorpsweg is al een bouwvergunning verleend. Volgende maand start BCIJ naar verwachting met de bouw.
De plannen spelen al jaren en wethouder Holtland wil graag vaart maken met de ontwikkeling van het centrumgebied van IJsselmuiden. Eerder deze week werden de kaders vastgesteld voor de dorpsvernieuwing (zie onderaan).

Archieffoto waarop de leegstaande basisschool nog staat.

Zienswijze
Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 17 juni tot en met 28 juli ter inzage in het stadhuis. Iedereen kan op het plan reageren door een zienswijze in te dienen. Voor informatie hierover en voor het inzien van het plan kan men online terecht op www.kampen.nl/bekendmakingen en op www.ruimtelijkeplannen.nl.
Tijdens een inloopbijeenkomst eind vorig jaar hebben bewoners en overige geïnteresseerden zich al laten informeren.

Zie ook:
Gemeenteraad stelt kaders vast dorpsvernieuwing IJsselmuiden
Basisschool IJsselmuiden maakt plaats voor sociale huurwoningen

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x