”Mensen reageren vanuit pijn”

”Mensen reageren vanuit pijn”

Achtergrond, Zakelijk 0 Comment
tekst: Alex de Jong
beeld: Maarten van Gemert

Herniz Brink spreekt over enneagram bij Open Coffee Kampen

Negentig procent van onze gedragingen liggen ‘onder water’. Slechts tien procent van ons gedrag is bewust. Herniz Brink liet ondernemers tijdens de Open Coffee Kampen afgelopen woensdag, 29 augustus, zodoende kennismaken met het enneagram. Want wie de negen basistypen – en al zijn gedragingen – kent, die krijgt niet alleen beter inzicht in zichzelf, maar ook in het gedrag van anderen. Ondernemers kunnen hier hun voordeel mee behalen.

Enneagram
In het onbewuste gedrag van de negentig procent ‘onder water’ zit veel informatie verscholen. Alleen realiseren we ons niet dat we op deze (veelal) non-verbale wijze heel veel over onszelf vertellen. Herniz Brink is therapeut, business coach en trainer. Ze presenteerde de circa vijftien aanwezige ondernemers een rondreis door de wereld van het enneagram en presenteerde tevens diverse daarop gestoelde modellen voor talent-, proces- en persoonlijke ontwikkeling. In een notendop, want kennis door haar vergaard in jarenlange opleidingen, geef je niet even door in iets meer dan een uur.

Persoonlijke ontwikkeling
“Ondernemers kunnen het enneagram goed gebruiken om zichzelf, het personeel en de klanten beter te leren kennen en begrijpen. Het is een psychologisch en dynamisch model en heeft als doel bewustwording en persoonlijke ontwikkeling tot stand te brengen,” vertelde Herniz. “Het geeft jouw onbewuste gedrag weer, bijvoorbeeld zoals je reageert naar de buitenwereld en het geeft inzicht in je talenten en kwaliteiten.” Slechts tien procent van ons gedrag is bewust, zo doceerde ze. Negentig procent van ons gedrag is onbewust, dat doen we zonder erbij na te denken. En juist door het onbewuste gedrag zichtbaar te maken, kunnen we onszelf verder ontwikkelen. “Mensen willen pijn vermijden en dus reageren we vanuit een bepaalde beschermingsdrang.” Hierdoor kan de één kortaf of met woede reageren, een ander klapt dicht en weer iemand anders wordt enorm angstig of gespannen. Wanneer we weten tot welk type mens we behoren, en weten hoe dit specifieke type reageert, kunnen we leren om ons onbewuste gedrag te sturen. Immers: hoe meer we ons bewust zijn van wie we zijn en hoe we reageren, hoe beter (gecontroleerd) je kunt reageren op anderen.

Dominant
“We reageren allemaal instinctief, vanuit pijnvermijdend gedrag. Maar als we weten dat een ander net zo in elkaar steekt, dan kunnen we daar rekening mee houden en beter anticiperen op het gevoel van de ander.” Het enneagram gaat uit van negen basistypen: baas, bemiddelaar, perfectionist, helper, winnaar, romanticus, waarnemer, loyalist en avonturier. “Ieder van hen gebruikt weer een andere strategie op het moment dat hij of zij het moeilijk krijgt,” vertelde Herniz. Weten wie je bent is de eerste stap naar zelfkennis en uiteindelijk ook verbetering. “Dit betekent overigens niet dat we mensen in een hokje willen duwen. Niemand is honderd procent een bepaald type. In feite hebben we alle negen types in ons, maar we gebruiken ze niet allemaal evenveel. Je dominante type straal je uit; daar zit je verdediging.”

Herniz Brink had een voorbeeld van een enneagram op het podium staan.

Solide basis
Wat kan het enneagram voor jou betekenen? Herniz: “Betere communicatie, inzicht en bewustwording in je eigen gedrag en dat van anderen. Het helpt je processen inzichtelijk te maken, versterkt je fundament en helpt je nog beter om je kwaliteiten en talenten in te zetten. Kortom, het enneagram is een bron van inspiratie!” Hoe mooi zou het zijn wanneer jij – als ondernemer – werkt vanuit een stevig persoonlijk fundament? Een solide basis van waaruit je je onderneming kunt uitbouwen tot een bloeiend bedrijf?

Talent
Herniz gaat individueel, dan wel groepsgewijs via workshops, samen met mensen zoeken naar welk menstype iemand is. “Iedereen heeft een essentietype, het type mens waarmee je geboren bent. Het talent waarmee je geboren wordt en dat je in je leven verder dient te ontwikkelen. Maar door je omgeving, je cultuur, je geloof, je trauma’s, word je gevormd en leg je over je essentietype een ander jasje, ben je niet wie je behoort te zijn. Mensen zeggen tijdens sessies wel eens tegen me “Ik weet niet meer wie ik ben” en dat snap ik heel goed. In de essentie van wie je bent zit je kracht, maar zitten ook je uitdagingen.” Herniz probeert in deze sessies, samen met de cliënt, de aangetrokken ‘jasjes’ af te pellen en te komen tot de essentie, tot de basis van wie iemand is.

Succesvoller zijn
Inzicht in wie je bent en hoe je je gedraagt: het kan de ondernemer helpen nog succesvoller te worden bij onderhandelingen, helpen met het nog beter inschatten van het menstype waarmee je te maken hebt. Het helpt je betere keuzes te maken.
Maar ook wanneer je voelt dat je moet veranderen (omdat je niet bent wie je wilt zijn, niet in een baan zit die bij je past, et cetera), maar niet weet hoe je dat moet doen, kan de training uitkomst bieden. “Een veranderproces is erg lastig en de beslissingen die je moet nemen zijn niet makkelijk. Hierdoor blijven heel veel mensen toch hangen in wat zij veilig vinden, wat ze kennen en durven ze de stap over het ravijn niet te wagen.” Herniz spreekt in dit geval uit ervaring. Jarenlang werkte ze in het familiebedrijf, een winkel in IJsselmuiden. Herniz wilde zich verder ontwikkelen en haar eigen weg bewandelen. Maar eerst moest zij zich losmaken uit het familiebedrijf. “Het losmaken en het proces aangaan is een grote stap voor me geweest,” vertelde ze. “Maar uiteindelijk is dit voor alle partijen heel positief geweest.”

Herniz Brink had op een tafel literatuur over het enneagram uitgespreid.

Ontdek je ware ik
De ochtend was te kort voor Herniz om al haar kennis en kunde te kunnen spuien. In haar enthousiasme bleef ze langer aan het woord dan ze aanvankelijk had gewild. Geen van de aanwezigen nam het haar kwalijk. Ze hingen aan haar lippen. En bleven, net als ik, vast nog wel zitten met diverse vragen. Kijk daarom op haar website (Herniz.nl), waar ze haar komende workshops en sessies aankondigt. Er zit vast wel één voor jou bij. Of ben je bang om je ware ik te ontmoeten?

Open Coffee Kampen
Op de bijeenkomsten van Open Coffee Kampen kunnen ondernemers met elkaar in contact komen. Open Coffee vindt op veel plaatsen in Nederland plaats en de organisatie is in handen van lokale ondernemers. In Kampen is de laatste jaren het stokje een paar keer doorgegeven (zie onderaan). Momenteel organiseren Diana de Groot (Uitvergroot) en Alex de Jong (Attest Communicatie) de bijeenkomsten. Elke ondernemer is welkom voor ontmoetingen met een voor menigeen lagere drempel dan ontmoetingen met je ware ik.

Zie ook:
Wisseling van de wacht bij Open Coffee Kampen (feb. 2018)
Open Coffee breidt uit met digitaal netwerken (aug. 2017)
Nieuw aroma voor Open Coffee in Kampen (dec. 2015)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x