Open Coffee breidt uit met digitaal netwerken

Open Coffee breidt uit met digitaal netwerken

Nieuws, Zakelijk 2 Comments

Initiatiefneemster in Kampen Mariska van Woerden onderneemt veel


Het ondernemerstreffen Open Coffee vindt over de hele wereld plaats. Tijdens informele bijeenkomsten treffen ondernemers elkaar en deze netwerkformule gaat nu ook digitaal. Voor alle Open Coffees in Nederland wordt een platform opgezet om online te netwerken. Dat geldt ook voor Kampen waar Mariska van Woerden samen met Marijke Kompier een paar jaar geleden Open Coffee voortzette dat toendertijd door Marnix Hacquebord werd georganiseerd. Mariska lanceerde recent een nieuwe Kamper glossy voor ondernemers. De om haar netwerk geroemde dame zit namelijk niet stil en onderneemt veel.

Mariska & Marijke op de sofa voor Kamper Genot (archieffoto 2015 Herman IJssel).

OpenCoffee.nl

Het idee achter OpenCoffee werd in 2007 in Londen gelegd door Saul Klein. Hij wilde ondernemers en investeerders bij elkaar brengen en uiteindelijk resulteerde dat in een wereldwijde netwerkclub. Ook in Nederland worden er in veel plaatsen OpenCoffees georganiseerd en Mariska bezocht eens een bijeenkomst in Kampen. Daar zag ze mogelijkheden tot verbetering en zette toen met Marijke Kompier de Kamper variant van OpenCoffee voort. Na omzwervingen via de Stomme van Campen en Kamper Genot (zie onderaan) vindt Open Coffee Kampen sinds vorig jaar plaats in café Paatje op de eerste verdieping van de Stadskazerne.

Elke laatste woensdag van de maand wordt een bepaald thema besproken (zie onderaan) en kunnen ondernemers op een informele manier aan hun netwerk bouwen. Dit krijgt nu een vervolg op internet waar een platform wordt opgezet dat gevuld kan worden door leden van OpenCoffee en andere bedrijfslobbyclubs. Zo kan men snel en efficiënt met elkaars diensten en producten kennismaken en uitruilen. De fysieke bijeenkomsten gaan ook door en in Kampen is de eerste na de vakantie gepland op 27 september. In café Paatje zal Mariska van Woerden dan ook de nieuwe website van Open Coffee Kampen lanceren.

Ria Bos (l.) luistert toe terwjl Mariska van Woerden wordt geprezen.

Bijzonder Kampen

Bij de buren kwam Mariska het blad Bijzonder Zwolle tegen dat haar meteen aansprak en waarvoor ze ook mogelijkheden zag in Kampen. In twee maanden werkte ze het concept uit voor Kampen. Met gepaste trots was ze op 6 juli jongstleden aanwezig bij de uitreiking van de eerste glossy Bijzonder Kampen door burgemeester Koelewijn aan Ria Bos. Deze sigarenmaakster siert de kaft van het glanzende tijdschrift over Kampen dat twee keer per jaar zal verschijnen. Het wordt door de hele stad gratis verspreid en is ook online te lezen (zie onderaan). Met een gouden hart voor (de regio) Kampen vond een rommelige maar feestelijke overhandiging plaats bij het Gouden Hart, het nieuwe hotel dat in het voormalige gebouw is getrokken van de Theologische Universiteit aan de Koornmarktpoort. Tijdens de uitreiking van het eerste exemplaar werden veel bekende Kamper gezichten, waaronder die van ondernemers natuurlijk, gesignaleerd.

Alles aan het ”life style magazine” straalt Kampen uit. Kampen kende in het verleden veel sigarenmakerijen en de afkorting BK verwijst onmiskenbaar naar de voormalige pannenfabriek van Berk in Brunnepe. De treffend gekozen onderwerpen sigaren en pannen refereren direct aan zowel Kamper geschiedenis als aan Kamper ondernemerschap. Het tijdschrift behandelt nog veel meer onderwerpen die rijk geïllustreerd zijn en diverse open en verrassende (bijzondere) inkijkjes geven in mensen en ondernemingen in Kampen. De begrippen BK, mensen en ondernemerschap illustreren ook Mariska van Woerden. Met haar gezin woont deze initiator in Brunnepe en uit al haar woorden en daden spreekt ondernemerszin. Het idee achter het platform van OpenCoffee is om toe te werken naar een commerciële toepassing maar het netwerken blijft voorop staan. Verbinden, het huidige Kamper modewoord, is volop van toepassing op de mensenmens die Mariska is. Bij OpenCoffee komt alles samen.

Burgemeester Koelewijn en Mariska van Woerden presenteren het nieuwe glanstijdschrift BK.

Zie ook:
Nieuw aroma voor Open Coffee in Kampen (2015)
G Suite nader toegelicht tijdens Open Coffee (2016)
BijzonderKampen online

Subscribe
Abonneren op
guest
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mark

Misschien nog goed om aan te geven dat de Open Coffee ooit, geloof in 2009, door Marnix Hacquebord, Kim Stegeman en nog iemand anders is opgezet en dat de dames daarop verder hebben kunnen borduren.

redactie

Dank voor je aanvulling, dit was ons nog niet eerder ter ore of onder ogen gekomen.

Back to Top

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x