Nieuw aroma voor Open Coffee in Kampen

Nieuw aroma voor Open Coffee in Kampen

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Nieuwe organisatie met nieuwe locatie voor ondernemerstreffen

De bijeenkomsten, waar Kamper ondernemers elkaar informeel treffen, is gewijzigd van initiatiefnemers en plaats van samenkomst. Woensdagmorgen 25 november verzamelde men zich gewoontegetrouw voor de Stomme van Campen maar de deur bleef dicht. Op een geheim gehouden wijze zou men naar de nieuwe, geheim gehouden, plek gaan. Beide stil gehouden zaken pakten leuk uit en het werd een gezellige ochtend van koffie, snoepen, bijpraten en natuurlijk netwerken.

Locatie
De Stomme van Campen blijft beschikbaar en zal af en toe nog als plaats van samenkomst dienen voor de Open Coffee. Nu werd het echter letterlijk en figuurlijk de rug toegekeerd. Het gezelschap werd richting de Stadsbrug gedirigeerd en nog iets verderop werd men uitgenodigd de boot op te gaan. Schipper Bart heette iedereen welkom op de Havana, die tegenover hotel Van Dijk afgemeerd ligt. Hij vertelde kort hoe hij tot deze onderneming gekomen is. In 2013 heeft hij het schip gekocht en hij verzorgt voor kleine groepen all-inclusive arrangementen, al naar gelang de wensen meer of minder Bourgondisch. Daarna gooide hij de trossen los en startte een rondvaart over de IJssel.

Bezoekers van Open Coffee Kampen verzamelen zich bij de scheepskade.

Havanna
De nieuwe organisatie bestaat uit Marijke Kompier (Complu) en Mariska van Woerden (Buddle). Zij verzamelden de visitekaartjes van de gasten en gingen rond met warme chocomel. Ondanks het vroege tijdstip was een scheutje rum ook voorhanden voor deliefhebber en stonden er volop chocolaatjes. Al snel raakten sommige ondernemers aan de praat met elkaar. Anderen genoten van het vaartochtje en het stadsfront dat in de frisse maar zonnige morgen schitterde aan de einder. Als de Havana weer afmeert, steekt iedereen de IJsselkade over en loopt de Oudestraat in. De nieuwe netwerklocatie blijkt Kamper Genot te zijn, Oudestraat 72.

Kamper Genot
Achterin deze anderhalf jaar geleden gestarte horecagelegenheid is er volop ruimte om rustig met elkaar bij te praten. John Voerman vertelt hoe Kamper Genot, waar hoofdzakelijk mensen met een beperking werken, tot stand is gekomen. Het is min of meer een opvolger van het Dolfijnenhuis, dat hij aan de Graafschap exploiteerde. Kamper Genot is een dagbestedingslocatie midden in de samenleving. Er wordt samengewerkt met Frion en RIBW en de mensen werken er maximaal negen dagdelen per week.

Na de rondvaart wordt deze bijeenkomst van Open Coffee Kampen afgesloten bij Kamper Genot.

Open Coffee
Het concept van Open Coffee is overgewaaid is uit Londen en in meerdere plaatsen in Nederland wordt georganiseerd. In Kampen wordt de informele netwerkbijeenkomst elke laatste woensdag van de maand georganiseerd van 9u00 tot 11u00. Elke ondernemer uit Kampen of elders is dan. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Op 30 december vindt de volgende bijeenkomst plaats. De ochtend van 25 november vloog voorbij en op een fraaie wijze is de nieuwe locatie in gebruik genomen. Open Coffee Kampen is neergestreken bij Kamper Genot.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x