Porta Futurum opent toekomst Van der Sluis Constructie

Porta Futurum opent toekomst Van der Sluis Constructie

Nieuws, Zakelijk 0 Comment

Grootse opening nieuwe bedrijfshal op RW50 in Kampen

Met een stevige knipoog naar het verleden, is op de historische datum van 5 juni Porta Futurum geopend. De divisie Constructie van Van der Sluis Technische bedrijven heeft de Kamperzeedijk in Genemuiden verlaten. De nieuwe fabriekshal in Kampen langs de N50 biedt ruimte voor de groei en werd met een groots feest geopend.

Generaties
Van der Sluis Technische bedrijven is een familiebedrijf uit Genemuiden waarvan de derde generatie momenteel aan het roer staat. Algemeen directeur René van der Sluis leidde de feestelijke middag en avond onder toeziend oog van de tweede en vierde generatie. Vader Kees van der Sluis trad in 1962 toe tot het bedrijf dat diens vader, Laudus Marinus van der Sluis, in 1934 was begonnen aan de Kamperzeedijk. Kees is nog steeds voor de helft eigenaar van het bedrijf. De zoon van René, Marnix, was er de hele dag bij en had, samen met zijn zus Marilène, ruim een jaar geleden de eerste paal geslagen voor het nieuwe pand (zie onderaan).

’s Middags had René de genodigden toegesproken samen met Arend van der Kamp, de bedrijfsleider van Constructie. De mannen kennen elkaar al 36 jaar – ruim een generatie. Terwijl René schetste hoe de nieuwe bedrijfslocatie tot stand was gekomen, haalde Arend diverse anekdotes aan. Na de introductie volgden de aanwezigen een rondleiding door het nieuwe en duurzame pand. De hal is al enkele maanden in gebruik. Eén hoek was afgeschermd en dat bleek voor het openingsfeest in de avond te zijn dat van start ging met de officiële openingshandeling op het historische aambeeld.

V.l.n.r. Kees van der Sluis, René van der Sluis en Arend van der Kamp.

Aambeeld
De dag van opening, 5 juni, verwees terug naar de dag waarop L.M. van der Sluis in 1934 een smederij kocht aan de Kamperzeedijk 107. Later volgde de uitbreiding naar Kamperzeedijk 57 hetgeen destijds een enorme vooruitgang was. Op die twee locaties zitten nog steeds de divisies Agri en Installatietechniek. Nu Constructie naar Kampen is verhuisd kan Agri daar uitbreiden.

De divisie Constructie is gespecialiseerd in verwerking van staal voor de bouw en andere toepassingen. In de nieuwe hal hangen nu bijna zestig kranen die ieder zo’n 50 ton kunnen tillen. Met de ’Poort van de Toekomst’ wordt gerefereerd aan de groei en verdere mogelijkheden tot uitbreiding. Dankzij de bedrijfsfilosofie die een trotse René schetst als ”verplaats je in de klant en creëer je eigen kans”. Het grootste kapitaal noemt hij zijn mensen en dat is terug te zien in de waardering voor zijn werknemers. Hij streeft bovendien ”modern werkgeverschap” na.

Uit die inboedel van de smederij van weleer komt het aambeeld uit 1883 dat gewoonlijk in de hal staat. Nu pronkte dat op het podium. René van der Sluis opende de nieuwe productielocatie door met smidsvoorschot en smidshamer op het aambeeld te slaan. Later, toen alle opwinding weer gezakt was, poseerde opa, vader en zoon bij het aambeeld. Met het oude relikwie werd de weg naar de toekomst ingeslagen. Letterlijk.

V.l.n.r. Kees, Marnix en René van der Sluis bij het aambeeld uit 1883.

Zie ook:
Van der Sluis Constructie komt naar Kampen (april 2018)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x