Openluchtdienst aan IJssel sluit VakantieBijbelWeek af

Openluchtdienst aan IJssel sluit VakantieBijbelWeek af

Kerk, Nieuws 0 Comment

Uiterwaarden bij Zalk stroomden vol met (jeugdige) ’kerk’-gangers

„Dat moet andersom!” Zo zullen mensen menigmaal naar Jezus toe gereageerd hebben ruim twintig eeuwen geleden. Vorige week reageerden er zo wellicht mensen op een kerkdienst buiten de kerk. In de uiterwaarden aan de IJssel kwamen meer dan honderd ’kerk’-gangers uit de Kamper kernen de VakantieBijbelWeek (VBW) afsluiten. Die had dit jaar als thema ’Alles Andersom’.

Gezamenlijk
De vijf kerken uit Zalk, Wilsum en ’s-Heerenbroek organiseerden samen de VBW voor hun jeugd in de laatste vakantieweek. Met gemeenteleden uit de Hervormde Gemeente (Zalk & Veecaten, Mastenbroek en Wilsum) en Nederlands Gereformeerde Kerk (Zalk & Veecaten en Wilsum) werd de week saamhorig afgesloten aan de boorden van de IJssel.
Ds. Marten van Gurp ging voor op de platte kar, met zijn rug naar de IJssel. Hij vertelde bijna geroerd te zijn door zijn mooie zicht op het dorp en de samengestroomde gelovigen. Enkele jeugdleden verzorgden muziek en zang. Ook de Oekraïense gasten in Zalk verzorgden een (lang) muzikaal intermezzo. Voor hen stond de bijbellezing in hun schrift opgenomen in het dienstboekje. Het bekende verhaal van de tollenaar werd gelezen waarin Jezus, onder het gemor van de menigte, net even andersom handelt dan de mensen verwachtten.

Ds. Marten van Gurp ging voor in de openluchtdienst in de uiterwaarden van Zalk.

Andersom
Als thema voor de VBW werd het thema en het materiaal gevolgd dat de HGJB jaarlijks aanreikt. Een ”pakkend thema”, uitgewerkt in meerdere programma’s, een groot spel, een themalied en materiaal voor de afsluitende kerkdienst. De HGJB prijst het aan als een pakket dat ”VBW-commissies en kinderwerkers een zowel stevig inhoudelijk als laagdrempelig en luchtig kinderprogramma in handen geeft met veel mogelijkheden voor eigen inbreng”.
Van Ittersum Groenvoorziening in ’s-Heerenbroek had diens grote schuur weer ter beschikking gesteld voor een ”spetterende” VBW. Ook in IJsselmuiden en in Kampen (Open Hof en Westerkerk) werd genoemd thema gevolgd en pakte de week geslaagd uit als in eerdere jaren (zie onderaan). Al met al begint de jeugd goed opgeladen aan het nieuwe schooljaar waarin misschien, in een hoger jaar en klas, alles andersom gaat.

Zie ook:
VakantieBijbelWeek rekent zich schatrijk (video – 2019)
Wij gaan weer naar school (2015)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x