Aandacht voor ”zijn wie je bent” in Kampen

Aandacht voor ”zijn wie je bent” in Kampen

Nieuws 0 Comment

Oproep gespreksavond voor LHBT’ers en welkom bij inloop stichting Ont-moet

“Daar zit je dan. Het Nashville-stof is weer neergedwarreld. Veel kerken gaan over tot de orde van de dag. En jij blijft achter met je pijn.” Zo begint een oproep van Gert Zomer waarin hij LHBT’ers uitnodigt voor een gespreksavond. Het is één van de aspecten van aandacht en eenzaamheid waarvoor stichting Ont-moet is opgericht. Meerdere Kamper instellingen werken mee aan dialoogavonden en inloopochtenden oftewel een luisterend oor.

Inloopochtenden
Afgelopen vrijdag werd stichting Ont-moet opgericht tijdens een bijeenkomst in de salon van de Stadsgehoorzaal. Vanaf aanstaande maandag zal er elke maandagochtend in de foyer van de Stadsgehoorzaal koffie klaar staan om elkaar te ontmoeten. Directeur Jelle Wouda stelt de ruimte beschikbaar voor laagdrempelige inloopochtenden. Een vergelijkbare initiatief zal in de Bibliotheek georganiseerd worden naast het Ont-moetcafé op elke vierde vrijdag van de maand bij café Paatje in de Stadskazerne.
Medewerkers van de stichting zijn aanwezig op de inloopochtenden en ”creëren plekken om tijd en aandacht te geven aan mensen”. Volgens projectleider Gert Zomer is daar in deze tijd grote behoefte aan, laat hij in een persbericht weten. ”Wie is er voor mensen als ze behoefte hebben aan een luisterend oor? Wij willen zonder oordeel naast mensen staan en als dat nodig is een tijdje met hen meelopen op zoek naar een weg door het leven,” luidt de boodschap van stichting Ont-moet.

De oprichting van stichting Ont-moet vond plaats in de salon van de Stadsgehoorzaal.

Nashvilleverklaring
In 2017 werd in de Amerikaanse stad Nashville een verklaring opgesteld waarin een aantal christelijke voorgangers zich uitspraken voor de in hun visie Bijbelse waarden over huwelijk en gezin. Ze zetten zich daarmee af tegen de in hun ogen losse seksuele moraal achter de homolobby en transgenderideologie. Een jaar later werd de verklaring vertaald in het Nederlands en voorgelegd aan Nederlandse predikanten. Hierop ontstak een storm van kritiek en protest. Nu de ophef weer een beetje is geluwd wil Gert Zomer graag iets betekenen voor deze mensen – zonder oordeel en uit respect voor ieders identiteit en worsteling.
LHBT’ers in Kampen (Lesbisch, Homo- of Biseksueel of Transgender) kunnen oud-predikant Gert Zomer mailen op G.Zomer@KPNmail.nl om zich aan te melden voor een gespreksavond later deze maand in de salon van de Stadsgehoorzaal. De affaire van de weggepeste homoambtenaar (zie onderaan) speelde voordat Gert Zomer, die ervaring heeft in het begeleiden van transgenders en homoseksuelen, in Kampen kwam wonen. Voor de betreffende ex-ambtenaar is het boek gesloten.

Ont-moetoprichting
Officieel is stichting Ont-moet opgericht op 18 december 2018. Het vijfkoppige bestuur staat onder voorzitterschap van Yvonne Simonjan-Poortinga. Afgelopen vrijdag 1 februari ging de stichting van start met een foruminterview in de Stadsgehoorzaal. Daaraan namen, naast Yvonne Simonjan, wethouder Jan Peter van der Sluis deel en Annette Schol, directeur van de Bibliotheek. De stichting kreeg een ”aanmoedigingscheque” van Auke Duits namens de Kennis, Marketing & Media Groep B.V. uit Lelystad en M&R Micro-Imaging uit Kampen.
In een uitgebreid artikel op ’Goed doen in Kampen’ wordt meer verteld over de oprichting en de doelstellingen van Ont-moet (zie onderaan). Gert Zomer spreekt over een feestelijke bijeenkomst en hij is dankbaar voor de steun en de hulp die hij ontvangt. In de salon werden ook de twee symbolen van de stichting onthuld, te weten een luisterend oor en een aandachtig oog. Daarvoor wil Ont-moet gaan in de Kamper samenleving.

Foruminterview met v.l.n.r. Yvonne Simonjan, Annette Schol, Jan Peter van der Sluis en Gert Zomer.

Zie ook:
“Met Ont-moet willen we Kampen mooier maken”
Kinderen op het stadhuis pesten homo weg (okt. 2014)
NPO2 onderzoekt en toont affaire weggepeste ambtenaar (mrt. 2018)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Back to Top

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x