Oproep tot beter groenonderhoud

Oproep tot beter groenonderhoud

Natuur, Nieuws 0 Comment

Fractie Kampen Sociaal wil onderhoud ”naar hoger plan tillen”

Van meerdere personen over verschillende situaties kreeg Richard Boddeus de laatste tijd reacties over de slechte staat van onderhoud in Kampen van bomen en struiken. Eerder kreeg hij ook al eens dergelijke signalen en daarom vraagt zijn raadsfractie daarvoor nu aandacht. Kampen Sociaal ziet graag het groenonderhoud van een ”laag niveau” tot een ”middelhoog niveau” getild worden.

Oproep
“Het is nu tijd om weer te investeren in de stad. Jarenlang heeft de verzorging van het groen in de gemeente op het laagste niveau gestaan. Nu de crisis voorbij is, en er niet meer fors bezuinigd hoeft te worden, mag er wel weer meer onderhoud gepleegd worden. We horen van verschillende kanten dat bomen overlast veroorzaken omdat ze niet om de zoveel tijd gesnoeid worden. Struiken groeien snel en ook deze hebben op zijn tijd onderhoud nodig. Het onkruid rijst op meerdere plekken de pan uit.
Kampen Sociaal wil dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aangetrokken worden om het onderhoud te gaan plegen. Het mes snijdt aan meerdere kanten. De gemeente ligt er mooier bij, mensen krijgen weer een zinvolle dagbesteding en het aantal werkzoekenden neemt af wat goed nieuws is.”

Beleid
Boddeus heeft nog geen concrete plannen voor actie, binnen of buiten de politiek. Deze week ontvangt de gemeenteraad de perspectiefnota, het uitvoeringsprogramma en de begroting van het nieuwe college van B&W. De fractievoorzitter van Kampen Sociaal gaat eerst bestuderen wat er in deze documenten over (plannen voor) groen en onderhoud wordt gemeld.
De oproep van Kampen Sociaal staat los van de discussie die afgelopen zomer werd gevoerd (zie onderaan). Het groen in de gemeente Kampen roept vaker discussie op, danwel over het gebrek daaraan in wijken als Brunnepe (zie onderaan) en de binnenstad danwel over de onkruidbestrijding. Kampen Sociaal voegt daar nu een oproep aan toe voor beter onderhoud van bomen en struiken.

Onverzorgd groen in de Brunneper Bongerd.

Zie ook:
Hulp gevraagd om nestschade bij maaien te voorkomen (mei 2018)
Discussie maaibeleid woekert voort (juni 2018)
Meer groen in Brunnepe met geveltuintjes (jan. 2018)

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Back to Top

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x