Hykanon komt met eigen versie van The Passion

Hykanon komt met eigen versie van The Passion

Nieuws 0 Comment

Op weg naar Pasen wordt lijdensverhaal in tekst en zang verteld en deelnemers zijn nog welkom

Het kerstproject van Hykanon is in een mooie viering op Eerste Kerstdag afgesloten. Een nieuw project staat al in de steigers. Met Pasen wil het koor in de Buitenkerk een eigen versie van The Passion brengen dat voor een breed publiek toegankelijk moet zijn. Enthousiaste (aankomende) zangers en zangeressen kunnen zich tot 22 januari nog melden op PR@Hykanon.nl. Wethouder Meijering (CDA) is bereid gevonden om als verteller op te treden.

The Passion is een TV-spektakel dat uitgaat van de Evangelische Omroep en de gefuseerde omroepen KRO-NCRV. Sinds 2011 wordt jaarlijks in een andere stad het lijdensverhaal van Jezus Christus uitgebeeld met een looptocht door de stad onderwijl het verhaal verteld wordt en toepasselijke populaire nummers worden gezonden door veelal bekende zangers (m/v). De projectgroep van Hykanon heeft besloten het lopen te laten lopen en het gehele verhaal in de RK Buitenkerk te brengen. Wel zal daarbij ook een groot kruis aanwezig zijn en zullen bekende nummers ten gehore worden gebracht, een selectie van de popsongs die de afgelopen jaren tijdens The Passion zijn gezongen.

Dirigente Janet van Gaalen-Schouten geeft aan dat er al tientallen aanmeldingen binnen zijn sinds de oproep rondgaat op de (social) media. Als verteller is Geert Meijering aangetrokken, afkomstig uit Kampen en van protestantse huize. Volgens de dirigente sluit dat mooi aan op het gegeven dat Hykanon vaker meewerkt aan ”diensten waarin meerdere geloven samenkomen”. Tevens illustreert het haar streven om ’The Hykanon Passion’ voor een breed publiek toegankelijk te laten zijn. Tijdens eerdere projecten, waarvan hieronder twee voorbeelden staan, heeft Hykanon daar ook naar gestreefd. Nu volgt een nieuw veelbelovend idee, waarmee, na het grote feest van Kerst, het volgende grote feest van Pasen veel luister bijgezet zal worden.

RK jongerenkoor Hykanon tijdens een eerder optreden in de Buitenkerk.

Zie ook:
Website RK jongerenkoor Hykanon
Kippenvel bij Top 2000 Afterparty Hykanon (2017)
Hykanon viert afblazen kerksluiting met feestelijk concert (2015)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op

Back to Top